Már 37 gyermek halt meg az influenzajárványban az Egyesült Államokban

Akt.:
Már 37 gyermek halt meg az influenzajárványban az Egyesült Államokban - Illusztráció
Már 37 gyermek halt meg az influenzajárványban az Egyesült Államokban - Illusztráció
Washington – Az amerikai járványügyi központ (CDC) adatai szerint már 37 gyermek vesztette életét az idei influenzajárványban, amely 2009 óta a legsúlyosabb.

Országszerte folyamatosan nő a betegek száma, és ami a legaggasztóbb, hogy a kórházi kezelést igénylők száma is megugrott, mivel ezek a legsúlyosabb esetek, előrejelzik a halálos áldozatok lehetséges magas arányát – olvasható a The New York Times amerikai napilapban.

A megbetegedések elérték vagy meghaladták a 2014-15-ös szezonét, amikor a CDC adatai szerint 34 millió amerikai betegedett meg, 710 ezer ember szorult kórházi ápolásra és 56 ezren meghaltak.

Azzal számolunk, hogy az idei számok hasonló arányúak lesznek – közölte Daniel B. Jernagin, a CDC influenzarészlegének igazgatója egy telefonos sajtótájékoztatón.

Ezen a héten hét gyermek halt meg a betegség szövődményei miatt, ezzel 37-re emelkedett az idei influenzaszezonban a gyermek-elhalálozások száma. 2014-2015-ben 148 gyermek életét követelte influenzavírus.

Bár a járvány tombol, a központ még mindig javasolja az amerikaiaknak, hogy oltassák be magukat, igaz számos orvos és gyógyszergyár kifogyott az oltásokból.

A 2009-es újtípusú influenzajárvány idején ugyan több ember betegedett meg, de akkor egy új vírustörzs okozta a fertőzést. Idén a már 50 éve jelen lévő H3N2 vírus okozza a megbetegedéseket – ez a vírustörzs először 1968-ban jelent meg hongkongi influenza néven, és ez egyik legtöbb halálos áldozatot szedő vírustörzs.

– MTI –


Vitaminnal erősíthetünk
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Amennyiben az influenza tüneteit észleli magán, maradjon otthon, ezzel is védve másokat a megfertőződéstől! Egyelőre nem érkezett bejelentés közösségi megbetegedések halmozódásáról – informálta lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály...

Egyre több embert dönt ágyba az influenza
Nyíregyháza - Megyénkben két betegnél igazolták a vizsgálatok az influenzavírus jelenlétét. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15–21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal több, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. A 100 eze...

Fotó: Pixabay
Budapest - A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztéri...
hirdetés