Már 6 éve közös utakon

Illusztráció
Illusztráció
Szerte az országban közel 550 középiskolás diák verseng április 4-én azért, hogy a Lóczy Lajos Országos Földrajzi Tanulmányi Verseny döntőjébe jusson és esélyes legyen a verseny legjobbjainak járó fődíjra: egy külföldi tanulmányúton való részvételre. A versenyzők névsora [.xls – 46KB]

A versenyen induló összes tanuló különdíja egy-egy National Geographic ajándékcsomag, a döntőbe jutott 60 diák és felkészítő tanáraik pedig további értékes National Geographic díjakat vehetnek át az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával. A verseny döntőjére május 8-án kerül sor a szervező kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban. Elismerve a Lóczy verseny magas szakmai színvonalát a verseny fő támogatója az idei évben is a National Geographic Channel és a National Geographic Magyarország magazin.

További információ: 

Háttér:

A Lóczy Lajos Országos Középiskolai Földrajzi Tanulmányi Verseny nagy hagyományokkal rendelkezik és immáron 20 éve országos szintű. A versenyt a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskola hirdeti meg az Oktatási Minisztérium támogatásával a középiskolák 9. és 10. évfolyamos tanulói számára. A diákok általános természeti földrajz, társadalomföldrajz és regionális földrajz témákban mérik össze tudásukat.

A első forduló során a központi feladatlapot az iskolákban, egységes időpontban és szabályok szerint írják meg a versenyzők. A kaposvári döntőre kategóriánként már csak a legjobb 30-30 fő kap meghívást. A döntő szóbeli, amely évfolyamonként három témában, háromtagú zsűri előtt zajlik. A zsűrik tagjai meghívott egyetemi és középiskolai tanárok, akik egymástól függetlenül pontozzák a versenyzők feleleteit.
hirdetés