Már belakták az ékszerdobozt

Legalább öten állták körül Egri Istvánt csütörtökön kora este is, de azért sikerült megtudnunk néhány kulisszatitkot.

– Vannak még apró tennivalók a jégcsarnokban, úgyhogy dolgozunk rajta gőzerővel! – jelentette ki Egri István, a hétfőn startoló miskolci U18-as Divízió I-es jégkorong világbajnokság versenyigazgatója. – Ebben a pillanatban a kazah és a magyar válogatott van a borsodi megyeszékhelyen, ám szombat estig mindenki itt lesz.

“Világszínvonalú lehet”

Megtudtuk azt is, hogy a jégpálya tökéletes és ahogy a versenyigazgató fogalmazott: ,,a következő hetekben szó szerint világszínvonalú lehet”. A népkerti ,,ékszerdobozban” folyamatosan 10-15 önkéntes, a sportközpont munkatársai dolgoznak és nem utolsó sorban a kivitelező szakemberi az utolsó simításokat végzik a vasárnap este fél 9-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó előtt.

A Dusan Kapusta vezette magyar együttesnek egyébként nagyon tetszik a jégcsarnok és már-már teljesen be is lakták azt. Érdekesség, hogy pénteken este a Miskolci Jegesmedvék Jégkorong SE egyik csapat is ,,történelmet írhat”, hiszen edzőmeccset játszanak a Macik juniorjai a kazah válogatottal. Egyelőre üres lelátók előtt.

JLI
hirdetés