Már egy kis aprósággal is lehet tenni azért, hogy tisztább legyen a környezetünk

Bilisánszki Bianka
Bilisánszki Bianka
Nyíregyháza – Bilisánszki Bianka környezettudatosan él. – Szelektívem gyűjtöm a hulladékot, egy papírfecnit sem dobok el az utcán, és próbálunk mindenből nagyobb kiszerelésben vásárolni, hogy ne halmozzuk fel a hulladékot.

Barátnője, Rai Viktória odafigyel arra is, hogy lehetőleg újrahasznosítható csomagolással borított termékeket vásároljon. – Emellett a tömegközlekedést részesítem előnyben, ha pedig az időjárás engedi, biciklivel járok mindenhová – válaszolta a nyíregyházi lány.

Rai Viktória

– Polgárőrként fontosnak tartom az utcák, terek tisztán tartását. Egy iskolai program keretében a gyerekeket is arra biztatjuk, hogy ne szemeteljenek, de a felnőtt járókelőktől és a kutyatulajdonoktól is ezt kérjük és várjuk el – mondta Szabó Lajos.

Szabó Lajos

– Egyáltalán nem szemetelek, arra is haragszom, aki az utcán eldobja a cigarettacsikket – tudatta lapunkkal a kótaji Csajbók Zsolt.

Csajbók Zsolt

Hunyadi Tamás kertes házban lakik. – Természetesen a kukába dobjuk a hulladékot, nem égetjük el az udvaron. Hallottam, hogy van, aki a kályhába dobja, de szerintem az nem egészséges – tette hozzá a magyi fiú.

Hunyadi Tamás

– Két kutyám is volt, mindennap többször sétáltattam őket, de mindig vittem magammal nejlonzacskót – mondta a kótaji Németh Martin.

Németh Martin

KM-CsA
hirdetés