Már láthatók Sóstón a perzsapárduc-kölykök

Akt.:
A szerencsés látogatók már megleshetik a két kölyköt
A szerencsés látogatók már megleshetik a két kölyköt - © Fotó: SóstóZoo
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Állatpark perzsapárduc-kölykei eleinte egy látogatóktól elzárt barlangrendszerben cseperedtek, de most, hogy három hónaposak lettek, elkezdtek ismerkedni a külvilággal.

Bár az anyjuk eleinte visszacipelte a szájában a kalandvágyó cicákat, mára már szabad utat enged kíváncsi kölykeinek a számukra sok-sok újdonsággal szolgáló nagy kifutóban, így a ritka nagymacskákat a szerencsésebb látogatók már megleshetik.

Fotó: SóstóZoo Fotó: SóstóZoo ©

A természetben élő perzsapárduc-állomány erősen megfogyatkozott, mindössze 1000–1200 él belőlük a Közel-Keleten, s a világ állatkertjeiben is alig száz. A Nyíregyházi Állatpark 2009-ben csatlakozott a tenyésztési programhoz, a most született utódok apja is Nyíregyházán látott napvilágot 2014-ben. A faj koordinátora tavaly helyezett mellé egy Németországban született nőstényt, s a két állat frigyéből 105 napnyi vemhesség után született meg az ikerpár. A kis nőstény és a kicsit erősebb testalkatú hím már igen ügyes famászók, s órákon keresztül játszanak az őszi napsütésben.

KM
hirdetés