Már megint az a kondi…

Már megint az a kondi…
© Illusztráció: Derencsényi István
Még csak két kör ment el az élvonalbeli focibajnokságból, ketten már kizúgtak a nemzetközi porondról, és már jön a régi lemez. Nincs erőnlét! Az ellen jobban bírta, náluk nem fogyott el a szufla a hetvenedik perctől. Miért? Mán László jegyzete.

Lehet, hogy a különféle licenctanfolyamot elvégzők megköveznek, mert tudományosan nem tudom alátámasztani, de talán állóképességet a legkönnyebb megszerezni. Persze finomítani, csiszolni mindent lehet, így a cselezési készséget, a rúgótechnikát, a robbanékonyságot, de szerintem azokat nehezebb.

Régen futóversenyeken kellett bizonyítaniuk az focistáknak, most maguknak kellene. Vég nélkül lehetne sorolni a példákat, hogy munka, tanulás mellett hányan képesek magas szintre emelni az állóképességüket. Egy közeli ismerősöm pár éve rávette magát a futásra, fokozatosan kezdte, és egy esztendő után lenyomta a maratoni távot. Nem világcsúccsal, de teljesítette. Sokan a meló előtt vagy után felhúzzák a futócipőt, nyomják a kilométereket. Edzik magukat, hogy egészségesebbek legyenek, megfeleljenek a napi kihívásoknak.

Aki erővel bírja, a hajrában meccseket dönthet el. Amíg van erő, pontosabban rúg a láb, futáskor méterek dönthetnek egy jó cselről, egy góllal kecsegtető kiugrásról. Persze, ha van kondi!

Mán László

 További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés