Már megvan a továbbjutás, de…

Madai Petra - archív
Madai Petra - archív
Madai Petra kiváló játékkal és hat góllal járult hozzá a DVSC zilahi magabiztos győzelméhez.

A DVSC női kézilabda csapata a román Zalau gárdáját kapta az EHF Kupában és a legjobb 16 csapat közé kerülésért kiírt kupacsata első felvonására Zilahon került sor.

 Az év első tétmérkőzésén a debreceni hölgyek minden előzetes várakozást felülmúlva fölényes, 10 gólos győzelmet arattak a Szilágyság fővárosában. A Loki egyik legjobbja Madai Petra volt, akit először arról kérdezett a Napló, mit szólt ahhoz a hangulathoz, amit hajdúsági drukkerek teremtettek a sportcsarnokban.

A beállók meccse

– Számítottam rá, hogy sok magyar szurkoló kíséri el a csapatot Zilahra, de az a hangulat, ami fogadott bennünket, az minden várakozásomat felülmúlta. A szurkolóink jóvoltából Debrecenben mindig magabiztosan lépünk pályára, de idegenben, pláne külföldön ez a buzdítás még többet jelent; a csapat nevében újból szeretném megköszönni a drukkereinknek a támogatást – mondta a DVSC egyik legrutinosabb játékosa, aki értékelte is a mérkőzést. – Már a mérkőzés előtt tudtam, nyerni fogunk, de arra még én sem számítottam, hogy ekkora lesz a különbség a két csapat között. A Zalau teljesen kicserélődött az elmúlt évek sikercsapatához képest, de egy román csapatot hazai pályán sohasem szabad előre leírni. Nagyon ki voltunk éhezve a mérkőzésre, hiába voltak felkészülési összecsapásaink, már tétmérkőzésen akartunk bizonyítani és szerintem ez meg is látszott rajtunk. Úgy érzem, azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltünk a találkozó előtt, szinte maradéktalanul megvalósítottuk, akkor volt apró hullámvölgyünk, amikor a játékvezető megpróbált „belenyúlni” a mérkőzésbe és sorra állította ki a játékosainkat. Sejtettük, hogy ez az összecsapás a beállók találkozója lehet, mivel a zilahiak nem tudják a beállót levédekezni. Tudtam, hogy meglesz a helyem arra, hogy helyzetbe kerüljek, de emellett a lányok kitűnően megtudtak játszani, ezért nagyon örülök a hat lőtt gólomnak.

Újra bizonyítani kell

A tízgólos debreceni siker ellenére Madai Petra szerint butaság lenni a visszavágón lenézni a Zalau csapatát. – Már megvan a továbbjutás, de biztos, hogy nem feltartott kezekkel lépnek pályára a Hódosban. Nincs vesztenivalójuk, vélhetően ütni, vágni fognak, éppen ezért komolyan kell vennünk őket – vélekedett a remek beálló. – Nem fordulhat elő, hogy félvállról vesszük őket; önmagunkkal szemben kell annyira igényesnek lennünk, hogy a lehető legjobb produkcióval rukkoljunk elő vasárnap és teljes mértékben kiszolgáljuk csodálatos közönségünket.

B.N.
hirdetés