Már most milliárdokkal tervezünk

Több mint ezer milliárd forintos beruházási csomagterv körvonalai megyénkben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács döntése alapján 2006. október 31-ig elkészül megyénk fejlesztési koncepciója, stratégai és operatív programja. Az első munkaszakaszt napokban lezáró szakmai tanácskozáson már a legfontosabb célokat és elsőbbséget élvező feladatokat körvonalazták.

A vonatkozó országos dokumentumok alapelveihez kell igazodnunk a megyei programokkal, amelyek így versenyképesség fokozását célozzák meg. Ugyanakkor tudván, hogy megyénk a leghátrányosabb helyzetű térségekhez tartozik, nem tekinthetünk el a felzárkóztatást szolgáló kezdeményezésekről sem – fogalmazott a záró tanácskozásnak helyt adó Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht. Képzési Központjában Tisza András igazgató.

E párhuzamra épít az 1100 milliárd forint értékű beruházási csomag is az idén elfogadott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Fejlesztési Alapprogramban. A tervek és a konkrét programok a feltételei annak, hogy az EU 2007-2013-as költségvetési ciklusának forrásaiból meg is szerezzük a szükséges támogatásokat.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés