Már szinte teljes a Szpari kerete

Már szinte teljes a Szpari kerete
© Fotó: KM
Nyíregyháza – Brekk János félszáz focistával és menedzserrel tárgyalt, hogy erős legyen a csapat.

Hipp-hopp elszaladtak a hetek, jövő vasárnap már tétmeccset játszanak az NB II-es focicsapatok, így a Nyíregyháza Spartacus is. Az utolsó hazai felmérés szerdán a Nyírbátor ellen volt, szombaton pedig jön a bajnoki főpróba, mégpedig Szolnokon. A keret már szinte végleges, igaz, az átigazolási időszak majd csak augusztus végén jár le.

Még ketten jönnek

– Eddig ötven játékossal, menedzserrel tárgyaltunk. Minden anyagi feltétel biztosított ahhoz, hogy a lehető legerősebb legyen a keretünk, ám nem egyszerű megfelelő szintű játékost igazolni a szűk hazai piacról – kezdte lapunk tájékoztatását Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa. Olyan szintű állományt kellett összehozni, amellyel elérhetjük a céljainkat. Úgy érzem, sikerült megfelelő embereket találni, a többi már a szakmai stábon múlik. Mivel harmincnyolc bajnoki és remélhetőleg sok kupameccs is vár ránk, ezért kell egy minőségi játékosokból álló létszám, legyen meg a lehetősége a vezetőedzőnek, hogy minden poszton változtathasson. Kapusunk egyelőre kettő van, ide egy fiatal harmadik hálóőrt még keresünk. Jelenleg 21 mezőnyjátékosunk van, később még érkezik majd hozzánk egy labdarúgó, és akkor lesz teljes az összesen 25 fős keret.
– Gondolom, nem csak a mi, a mezőny többi csapatának is nehezítette a helyzetét, hogy két húsz év alatti fiatalnak folyamatosan pályán kell lennie, a magyar játékosok iránt pedig megnőtt a kereslet. Olyan játékosokat akartunk igazolni, akik nem azért játszanak majd, mert kötelező, hanem mert jók is – így Brekk János.

Várhatóan július 25-én, hétfőn már megvásárolhatók a bérletek a szokásos jegyárusító helyeken, és kapható csak az őszi szezonra szóló külön bérlet is. A bérletek a kupameccsekre is érvényesek. Szintén hétfőn 13.30–16.30 között vért adnak a Szpari játékosai, szurkolói a Kodály-iskolában. Aki csatlakozni szeretne a nemes akcióhoz, megteheti, csak vigye magával az igazolványait (a személyi igazolványt, lakcímkártyát és a TAJ-kártyát). Szintén a Kodályban lesz a szurkolói ankét, mégpedig szerdán 17 órától.

KM-ML
hirdetés