Marad a regionális MTV stúdió

Miskolc – Az MTV kétszáz fős leépítést jelentett be nemrég, de a Miskolcon található regionális stúdió továbbra is megmarad.

Döntő többségében szellemi foglalkozású, kisebb részében fizikai dolgozók munkaviszonyának megszüntetését jelentette be a Magyar Televízió (MTV), és a csoportos leépítésről tájékoztatták az illetékes munkaügyi központot is. A hír kapcsán kérdeztük meg Varga Koritár Lászlót, az MTV Észak-kelet Magyarországi Stúdió vezetőjét: érinti-e a létszámcsökkentés régiónk MTV stúdiójának működését.

A stúdióvezető elmondta, hogy az MTV szerkezeti átalakítás előtti szervezetében, korábban a regionális stúdiók tevékenységét irányító regionális főszerkesztőséget számolták fel. Ez a lépcső marad ki a jövőben. A regionális stúdiók most közvetlenül a hír főszerkesztőség irányítása alá tartoznak. Lényegében tehát nem történt változás a Miskolcon lévő stúdió munkáját és feladatkörét tekintve. A megszokott időben továbbra is képernyőre kerülnek a régióban történő legfrissebb események és hírek.
hirdetés