Marad vagy megy az alpolgármester?

Káli Sándor a novemberi közgyűlési ülésen tájékoztat, mit döntött Orosz Lajos ügyében.

Miskolc – „Tekintettel arra, hogy az alakuló közgyűlési ülésen vetődött fel az ügy, Káli Sándor polgármester a soron következő, azaz a november 9-i közgyűlési ülésen tájékoztatja a képviselőket és a közvéleményt a Fidesz felvetéséről”, nyilatkozta tegnap lapunknak Veres László. A miskolci önkormányzat sajtószóvivője – a polgármester nevében – arra a sajtóközleményre reagált, amelyet a Fidesz miskolci képviselőcsoportja csütörtökön juttatott el szerkesztőségünkbe.

A levélben az alakuló ülésen történtekre hivatkoztak, ahol dr. Szinay Attila frakcióvezető azt a kérdést szegezte a polgármesternek, miszerint tud-e róla, hogy Orosz Lajos (akkor még) alpolgármester- jelöltet a Miskolc Városi Bíróság vállalkozási tevékenységével összefüggésben szándékos bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen elítélte. Az elmarasztaló ítélet ellenére az ülésen Káli Sándor támogatta Orosz Lajos alpolgármesterré választását. Az ellenzéki párt közleményében felszólította a polgármestert, hogy kezdeményezze alpolgármestere leváltását.

Orosz Lajos csütörtök este kilátásba helyezte, hogy mérlegeli a reagálást a levélre, de sem aznap, sem pénteken lapzártáig ezt nem tette meg.








hirdetés