Maradnak a rendezvények!

Nyíregyháza – A jelenlegi rendszeren nem változtatnak, néhány részlet azonban módosul.

Nyíregyháza gazdag kulturális életét olyan nagyszabású, több tízezer embert megmozgató rendezvények jelzik, mint amilyen többek között a VIDOR fesztivál, a Nyírségi Ősz, vagy a Szabadtári Színpad programsorozata. Korábban többször felmerült a kérdés: elbírja-e a város valamennyit, nincs-e szükség arra, hogy eldöntsék, nem lenne-e célszerűbb egy-egy eseményt két évente megrendezni.

– Valóban szóba került, hogy az önkormányzat teherbíró képességét figyelembe véve nem kellene-e a fenti kérdésekről döntést hoznunk – mondta el lapunknak Nagy László, a város alpolgármestere. – Végül úgy döntöttünk, nem változtatunk a jelenlegi rendszeren, ám előfordulhat, hogy lesznek olyan részletek, melyek módosulnak. Fontosnak tartjuk ugyanis a gazdasági élet szereplőinek bevonását, úgy látjuk, a korábbiaknál nagyobb mértékben kell őket érdekeltté tenni abban, hogy támogassák a rendezvényeket. Mert mi pontosan tudjuk, hogy például a VIDOR-nak óriási a reklámértéke, a szerepünk az, hogy erről másokat is meggyőzzünk.

Ebben az évben ezen a téren elmozdulást várunk, s persze ki kell találnunk azt is, hogy a különböző cégek milyen módon jelenhetnek meg támogatóként. Fontos nekünk a fesztivál, de az önkormányzat nem képes arra, hogy támogatók nélkül képes legyen megrendezni. Ugyanígy fontos a Nyírségi Ősz is, azon viszont el kell gondolkodnunk, hogy párhuzamosan fussanak-e a két rendezvény programjai. Meg kellene próbálni megoldani, hogy a Nyírségi Ősz több hétig tartson, s hogy ennek legyen része a VIDOR, de azt is érdemes lenne fontolóra venni, hogy a gyümölcskarnevál ne csupán gyümölcsökre korlátozódjon. Kibővíthetnénk ugyanis a kört más termékekkel is, így még több kompozíció jelenhetne meg a méltán népszerű felvonuláson.
hirdetés