Maradt a hatodik hely

A hétfő esti tévés meccsen 1-1-es döntetlent játszott a bajnok Váccal a Nyíregyháza Spartacus NB II-es futballcsapata.

Pár hete a Kelet-Magyarország írta meg először, és a Nyíregyháza Spartacus vezetői sem feledkeztek meg egy szép jubileumról: a hétfői, szezonzáró NB II-es futballbajnoki előtt köszöntötték a piros-kék színekben nemrégiben 400. bajnokiját játszó Szatke Zoltánt (a bemelegítést „Szatke 400” feliratú pólóban végezték a hazaiak).

A már bajnok Vác elleni meccsnek sokáig ez volt az egyetlen emlékezetes momentuma, majd az esős körülményeket kihasználva két távoli gól született – egyenlő megoszlásban. A második játékrész már egyértelműen a hazaiaké volt, különösen a beívelések után veszélyeztettek sokat, de vagy a léc (Lengyel kísérlete után), vagy Kiss kapus mentett esetenként az irányzékkal volt a baj. Nem sikerült tehát legyőzni a bajnokot, a Szpari a hatodik helyen zárta a bajnokságot.

Nyíregyháza Spartacus–Dunakanyar Vác 1–1 (1–1)
Városi Stadion, 500 néző, v.: Sápi.

Spartacus: Balogh Z. – Bábik, Szatke, Ambrusz, Miskolczi – Vukadinovics, Vass Zs., Lippai (Sipos T., 74. perc), Kanta (Lengyel, 57.) – Sztipánovics, Szilágyi N. Edző: Gálhidi György.

Vác: Kiss Sz. – Udvari, Babó, Koszora, Gulyás (Sinkó, 78.) – Laskai, Rusvay, Makrai, Farkas P. – Palásthy (Szabó V., 65.), Nagy T. (Nikischer, 84.). Edző: Gergely Károly.

24. perc: Miskolczi balról befelé húzott, majd jó 28 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba, 1–0.

30. perc: Palásthy balról, 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, lövése után a labda megcsúszott a vízes füvön, Balogh suta mozdulattal mellé is nyúlt, így a kapu bal oldalába vágódott, 1–1.

Mesterszemmel

Gergely Károly: Az egy ponttal elégedett lehetek, hiszen a második félidőben sok lehetősége volt a Nyíregyházának a pontszerzésre.További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés