Maradt E/7-es, “csak” irodaház lett

Az E/7
Az E/7
Miskolc – A volt E/7-es kollégium megtartotta a nevét, csak alacsonyabb lett és irodaházzá alakult át. Pénteken át is adták az új “lakosoknak”.  video

Átadták rendeltetésének a Miskolci Egyetem új irodaházát, amely a volt, sok évvel ezelőtt életveszélyessé vált, bezárt, majd a statikai kényszer miatt öt emelettel megkurtított E/7-es kollégium 1,1 milliárd forintos átalakításával született meg.

Tetején ott a felirat: E-7. Závecz Ferenc felsőoktatási helyettes államtitkár vágta át a nemzeti színű szalagot. Avatóbeszédében a létesítmény fontosságát hangsúlyozva kiemelte, hogy a PPP-konstrukció (magántőke bevonása közcélú beruházásokba) “összekényszeríti” a feleket, akik önként vállalják ezt.

A kivitelező, a közbeszerzési pályázaton nyertes Strabag Zrt. miskolci alvállalkozókkal dolgozott. Ő lesz az üzemeltető is az elkövetkező 20 évben. Vállalásai között van, hogy az épületet mindvégig olyan állapotban őrzi meg, mint amilyen jelenleg. Az egyetem bérli az irodaházat, a bérleti díjat fele részben fizeti, a másik felét a minisztérium állja. Az irodaházban kapott helyet az egyetem gazdasági szervezete, miáltal a tanulmányi épületekben és kollégiumokban helyek szabadultak fel az oktatás és kutatás számára.

SzG
hirdetés