Marci a salakon hangolódik a keménypályás versenyekre

Akt.:
Fucsovics Márton bizakodva várja az elkövetkezendő versenyeket
Fucsovics Márton bizakodva várja az elkövetkezendő versenyeket
Nyíregyháza – Wimbledon már a múlt, a legjobban jegyzett férfi teniszezőnk keményen készül a folytatásra.


Nem sikerült eredményesen lezárni a füves pályás szezont Fucsovics Mártonnak. Wimbledonban először indulhatott selejtező nélkül, az első körben a francia Julien Benneteau ellen lépett pályára, és 7:5, 7:5, 6:3-ra kikapott. Ez még nem jelentett búcsút Wimbledontól, hiszen párosban is megmérettette magát Marci.

Sajnos a német Mischa Zverevvel az első meccsükön elvéreztek, hiszen a tizenötödik helyen kiemelt Dominic Inglot, Franko Skugor (brit, horvát) páros nyert (6:4, 7:5, 6:2).

– Sajnos a hallei sérülésem a legrosszabbkor jött, egy hetet ki kellett hagynom – kezdte az elmúlt időszak summázását Fucsovics Máton. – Lehetnék most nagyon negatív, hogy az első körben kikaptam, ám én bízom benne, hogy ismét jó formába lendülök, és szép eredményeket érek el. Julien Benneteau ellen nem ment jól a játék, ez tény, de ott voltam a meccsen, kerestem a megoldásokat, mindent megtettem a győzelemért, talán csak a legvégén hagyott el egy kicsit a hitem.

Csapatbajnoki a németeknél

– Remélem, hogy lesz még ettől sokkal jobb wimbledoni évem is. A párosban már kicsit jobban tudtam játszani, a beütésnél jobban éreztem a labdát, jobban szerváltam és röptéztem.

– Csütörtökön már hazaérkezett a legjobban jegyzett férfi teniszezőnk, és Budapesten a NEK-pályán gyakorolt, a hét végén pedig német csapatbajnoki csiszolta tovább a formáját. Ugyanez lesz a hétvégi program is

– Iskoláztunk, sok tenyeres és fonák keresztet, meg egyenest ütöttem. Sokkal jobban ment a játék, mint Wimbledonban, végre újra éreztem a labdát, a játékot.

– Balázs Attilával edzettem, ami azért érdekes, mert pénteken lehet, hogy egymás ellen játszunk majd a Bundesligában. Én a Mönchengladbach csapatában az első számú játékos vagyok. Ezek a „tét nélküli” mérkőzések jó rávezetések lesznek majd az umagi megmérettetésre, ahová sok magyar szurkoló szokott kijönni. Hamburgban az ötszázas kategóriájú ATP-versenyen indulok salakon.

Várja az amerikai túrát

– Egyébként pedig várom már a keménypályás mérkőzéseket. Négy kemény hét vár majd rám, hiszen jön Toronto, Cincinatti, Winston-Salem és a US Open – így Marci.

ML


Az erőssége, hogy nincs gyenge pontja

Az Eurosport televíziós csatorna állandó szakértőjeként dolgozó svéd Mats Wilander hétszeres egyéni Grand Slam-győztes. A teniszlegenda nagyra tartja a magyarok legjobbjait, Babos Tímeát (25) és Fucsovics Mártont (26), s szép jövőt jósol nekik.

– Fucsovics nagyon stabil teniszező, jól mozog a pályán és a hozzáállása is megfelelő. Nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az az erőssége, az viszont tisztán látszik, hogy nincs gyenge pontja. Minden megvan benne ahhoz, hogy stabil top 20-as, vagy akár top 10-es játékos legyen az elkövetkezendő öt-hat esztendőben.
hirdetés