Marci döntőzik Szófiában

Akt.:
Marci döntőzik Szófiában
© Illusztráció: Instagram
Nyíregyháza – Szombaton már elődöntőt játszott Szófiában Fucsovics Márton (47. a világranglistán ). Mikét arról már beszámoltunk, pénteken amolyan szülinapi ajándékként meccs nélkül lépett tovább, mert ellenfele a spanyol Roberto Bautista-Agut (18.) elbetegedett. Az ATP 250-es keménypályás torna első elődöntőjén az olasz Matteo Berretteni (53.)volt az ellenfele.

Marci kezdte a meccset és hozta az adogatójátékát. Azt ellenfele is és ez így ment egy kivételével minden játékban. Marci 5:4-re vezetett és két játszmalabdája is volt, de a szívós talján mindkettőt hárította. Sőt, utána brékelt, a saját szerváit hozta így ötvennégy perc alatt 6:4-re nyerte az első játszmát.

A folytatás hasonlóan kiegyenlített küzdelmet hozott, 5:5 után Marci hozta a szerváit, majd a legjobbkor vette el ellenfeléét és 7:5-re egyenlített negyvennyolc perc alatt.

Jöhetett a döntő játékrész, amelyet szintén Marci kezdett. Szervái tán azonnal brékelt és ez döntőnek bizonyult. Utána jött a megszokott módi, behúzott saját adogatások, ami harminchat perc után Marci 6:3-as sikerét és a mérkőzés megnyerését jelentette. A kiegyenlített küzdelmet jól jellemzi, hogy mindössze háromszor brékeltek a felek, és egy elcsent adogatójáték nyert szettet is jelentett. Szerencsére ebben Marci mutatója jobb volt, ami finálét jelent a nyíregyházi teniszezőnek.

A második elődöntőben orosz Daniil Medvedev (16.) és a francia Gael Monfils (33.) találkozik, a győztessel játssza majd vasárnap a döntőt Marci.
hirdetés