Marci elégedett volt a torontói tornabelépőjével

Fucsovics Márton bizakodva várja a folytatást
Fucsovics Márton bizakodva várja a folytatást - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – A következő körben a svájci Wawrinka ellen játszik a nyíregyházi teniszező.

Jól indította az amerikai kemény pályás szezont Fucsovics Márton. A világranglistán 51. nyíregyházi teniszező hétfőn 2:0-ra nyert a portugál Joao Sousa (64.) ellen.

– Győztem! Ezt mindig nagyon jó leírni – kezdte beszámolóját a mérkőzésről közösségi oldalán Fucsovics Márton.

– Ráadásul a torontói ATP–1000-es versenyen sikerült nyernem az első fordulóban. Nagyon nehéz meccs volt, szinte végig Sousa irányított, de higgadt, nyugodt tudtam maradni, és ez rengeteget számított. Tudtam, hogy nagy tenyerese van, azzal irányít, de a fonákja sebezhető, oda igyekeztem felpörgetni a labdákat.

Magyarok is szurkoltak neki

– Nagyon tetszik ez a verseny, minden szép, az összes pálya körül van lelátó, nekem is vagy tucatnyi magyar szurkolt. A centerpálya egészen gyönyörű, jó esély van rá, hogy a ­következő meccsemet ott játszom.

– Jót tett, hogy múlt csütörtök óta sokat edzettem itt. Pénteken Gulbisszal, szombaton Sockkal, vasárnap Cecchinátóval teniszeztem nagyon jót, hasznos volt mindegyik, már pénteken éreztem, hogy felgyorsult a játékom. Jó hatással volt rám a verseny hangulata, és már az elutazás előtt megtudtam, hogy biztos főtáblás vagyok, ami megnyugtatott. Örülök, hogy sikerült győzelemmel kezdenem az amerikai kemény pályás szezont.

Itthoni idő szerint kedden este kiderült, hogy Marci szerdán végül Stan Wawrinka ellen fog játszani, hiszen a svájci 2:1-re nyert az ausztrál Nick Kyrgios ellen.

KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés