Marci helyzetbe hozta a válogatottat

Akt.:
Marci helyzetbe hozta a válogatottat
© Fotó: MTI
Nyíregyháza – Az oroszok elleni tenisz Davis-kupa-meccsen a nyíregyházi teniszező szerzett vezetést a mieinknek.

Fucsovics Márton (113. a világranglistán) ismét elővette azt a szívét, amely a Davis-kupa-meccseken legendásan nagyot dobban. A mieink péntektől vasárnapig az oroszok ellen játszanak a világcsoportba jutásért a Kopaszi-gáton kialakított ideiglenes, de annál lélegzetelállítóbb salakpályás létesítményben.

Az első meccs a nyíregyháziak játékosáé volt, aki a múlt héten az amerikai nyílt bajnokságon, a US Openen még a világelső Rafael Nadallal negyeddöntőző, mindössze 19 éves Andrej Rubljevvel (37.) találkozott. Ő a legjobban csengő nevű orosz játékos, de mivel ranglistahelyezése alapján csak a második számúnak számít a hazájában (Karen Hacsanov a 32. helyen áll), ezért találkozhatott már a nyitónapon a mieink legmagasabban jegyzett férfi teniszezőjével.

De mint annyiszor a Davis-kupában, Marcinak most is sikerült borítania a papírformát. Két szetten keresztül legalábbis mindenképpen, az elsőben két (6:2), a másodikban egy brékkel (6:4) szerezte meg a részsikert, és egyetlen játszmányira került ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a mieink számára. A harmadikban jött egy kis megtorpanás, de mivel 0:3-ról kiegyenlített Marci (3:3), úgy tűnt, a tie-break legalább elérhető, ott meg ugye minden előfordulhat. Kétszer is a szettben maradásért kellett adogatnia a magyarnak, másodjára nem járt sikerrel, így Rubljev 7:5-tel szépített.

Hasonlóan indult a negyedik játszma is, ám ezúttal meg is tartotta előnyét az orosz, majd brékkel zárta le a szettet (2:6), és egyenlített.

Az ötödiket viszont Marci nyitotta brékkel, de mielőtt felrobbant volna a Kopaszi-gát, Rubljev azonnal egyenlített. Aztán mégis magyar ünnep lett a vége, mert Marci brékelőnybe került, és 5:3-as vezetésénél a harmadik meccslabdáját értékesítette, és végül 6:2, 6:4, 5:7, 2:6, 6:3-ra nyerte meg a meccset, helyzetbe hozva ezzel a magyar válogatottat a folytatásra

– Az első két szettben nagyon jól ment a játék, aztán Rubljev is erősített, a döntő játszmában viszont nekem volt nagyobb szívem, és a szenzációs közönség is átsegített a nehézségeken – értékelt a győzelme után Fucsovics Márton.Sporthírek


hirdetés