Marci két kínai versenye

ucsovics Márton és városmajori edzőpartnerei, Bartakovics Marcell és Khin Dániel.
ucsovics Márton és városmajori edzőpartnerei, Bartakovics Marcell és Khin Dániel. - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Szerdán a szövetségbe négy új tagot választottak.

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) szerdai rendkívüli közgyűlésén négy új elnökségi tagot választottak. Bekerült a vezető testületbe Gém Péter korábbi korosztályos válogatott játékos, a szövetség felszereléseit biztosító cég alapítója; Bársony Farkas, a PwC elnökségi tagja; Dudik János korábbi római diplomata; valamint Viszló Csaba, a fehérvári Kiskút sportegyesület vezetője.

A megjelent 161 tag módosította az MTSZ alapszabályát, ennek értelmében a szervezet tagjai kötelezik magukat arra, hogy a jövőben a vitás ügyekben nem fordulnak külső szervhez vagy a sajtóhoz addig, amíg azt a szövetségen belül el nem bírálták.

Építő, kritikus vélemények

Markovits László, volt Davis Kupa-játékos, a Vasas SC elnöke a tanácskozás elején emlékeztetett arra, hogy hétfőn Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelenlétében lezajlott egy egyeztetés Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke, valamint a szövetség működését bírálók – többek között Markovits László, Sávolt Attila és Babos Csaba – között, amelyen Markovits idézete szerint az államtitkár erősen javasolta Szűcs Lajosnak, hogy a rendkívüli közgyűlést ne tartsák meg, hanem a magyar tenisz családnak adjanak 30 napot egy alapszabály szerinti rendes közgyűlés összehívására. Markovits szerint az alapszabály módosításával akarják elhallgattatni azokat, akiknek építő, kritikus véleményük van a szövetség működésével kapcsolatban, s ezt „nem tartja barátságosnak”.

Nem véletlen a négy lemondás

– Nem lehet véletlen, hogy négy elnökségi tag lemondott és a két éljátékosunkkal nem ért szót a szövetség vezetése – jelentette ki a Vasas SC elnöke, aki szerint aránytalanul sok szó esik a kirakatról, ugyanakkor például 2017 áprilisa óta nem találhatóak meg az elnökség határozatai a szövetség honlapján.A tagság egy tartózkodás mellett elfogadta a Markovits Lászlóék által a szervezet működésével és gazdálkodásával kapcsolatosan megfogalmazott bírálatokra és kérdésekre Richter Attila főtitkár által adott válaszokat.

Peking után Sanghaj

Fucsovics Márton ismét a játékra koncentrál. A továbbra is a világranglista 43. helyét elfoglaló nyíregyházi teniszező szerdán edzőjével, Sávolt Attilával Kína felé vett az irányt.

Pekingben a jövő héten kezdődő ATP 500-as versenyen játszik, azt követően pedig Sanghajban egy ATP 1000-es torna következik. Itthon néhány napon át a Városmajorban Bartakovics Marcell és Khin Dániel segítette a felkészülését.

MTI-KM
hirdetés