Marci máris kiesett a BudaParton

Fucsovics Márton a második szettől már csak szenvedett
Fucsovics Márton a második szettől már csak szenvedett - © Fotó: hungarian tennis
Nyíregyháza – Nehezen indul a salakos szezon, befejeződött számára a hazai verseny.

Az első szettben is ráijesztett a rajongóira Fucsovics Márton (59. a világranglistán), aki a selejtezőben egyszer már kiesett, onnan szerencsés vesztesként a főtáblára jutott német Yannick Maden (134.) ellen gyorsan 2:0-s hátrányba került a BudaParton, a Kopaszi-gáton kialakított teniszcentrumban rendezett ATP-250-es versny (501 345 euró, salak) első fordulójában.

Ennek a játszmának a sorsát még megfordította Marci, aki a másodikban is vezetett 3:1-re. Onnan kétszer is elveszítette a maga adogatását, egyszer 40–15-ről, majd visszabrékelhetett volna, de hiába volt fogadóként 40–0-je, a német kiegyenlítette a játszmaarányt. A harmadikban pedig egyértelműen Maden volt a jobb, és végül 2 óra 23 perc alatt 4:6, 6:3, 6:2-re legyőzte a verseny hatodik kiemeltjét.

– A salakos szezon mindig nehezen kezdődik nekem. Nem éreztem a játékot, a pályát, a labdát, nem tudtam az agresszív támadójátékomat ráerőltetni az ellenfelemre, aki végig ugyanazon a színvonalon játszott, csak a második szettben, három egytől kezdve egyetlen egy ki nem kényszerített hibát nem adott nekem. Okosan játszott – összegzett némi keserűséggel a hangjában a zsinórban ötödik vereségét elszenvedő nyíregyházi teniszező.
hirdetés