Marci négyszer is egy labdányira volt ahhoz, hogy Nadal ellen játszon.

Nyíregyháza – Álomszépen indult. Fucsovics Márton (51. a világranglistán) 6:1-re nyerte az első szettet mára hajnalodva a svájci Stan Wawrinka (195.) ellen Torontoban a Roger Cup ATP 1000-es keménypályás teniszviadalon.

Fél óra sem kellett a remek kezdéshez, a folytatás viszont már sokkal tovább tartott. A második játszmában 3:0-ra meglépett a háromszoros GS-győztes svájci, ám Marci egalizált. Újra Wawrinka-előny, ismét egál. Aztán 6:6 után jött a tiebreat, itt csak 2-2-ig tartotta a lépést Marci, után már csak ellenfele szerzett pontot.

Jöhetett a harmadik játszma, amelyben a remeklő nyíregyházi teniszező meglépett szintén 3:0-ra. Wawrinka – a svájci három évben (2014-2016) is a 4. volt a világranglistán) nem hagyta annyiba, és mindig egyenlíteni tudott, pedig Marci vezetett 5:4-re és 6:5-re is. A siker kapujában azonban nem tudta átlépni a küszöböt, mert ismét jött a trövidítés, amely fantasztikus csatát hozott. Marcinak négy meccslabdája is volt (6:5, 7:6, 9:8, 10:9) ám nem sikerült beütnie a győzelmet jelentő pontot. Azt utolsó lehetőség után harminchárom esztendős Warinka kétszer brékelt és a hosszabbítást 12:10-re nyerve győzött a 2 óra 46 perce hatalmas küzdelemben. Így nem Marci, hanem ő játszhat majd a világelső Rafael Nadallal a legjobb nyolc közé jutásért.

KM
hirdetés