Marci szerint az adogatások dönthetnek

Remélhetőleg teljesen rendbe jött Marci combja
Remélhetőleg teljesen rendbe jött Marci combja - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – A legjobb füves pályák egyikén a francia Benneteau ellen kezd Wimbledonban.

Öröm az ürömben. Utóbbi Fucsovics Márton sérülését jelentette, amiért fel kellett adnia a hallei tornát. Az ATP–500-as versenyen a hatodik helyen kiemelt német Philipp Kohlschreiber (24.) ellen lépett pályára Marci (49.), amikor a döntő szettben megcsúszott és a combja megsérült. Komolynak tűnt a sérülés, szerencsére az alapos vizsgálatok nem ezt mutatták. Ez jelenti a bevezetőben jelzett örömöt, és az, hogy kedden pályára léphet ­Wimbledonban.

A legrosszabbkor jött a sérülés

– Mielőtt beszámolnék a wimbledoni napokról, térjünk vissza Halléba – kezdte olvasóink tájékoztatását a magasabban jegyzett magyar férfi teniszező. – Azt ugyan már az elején éreztem, hogy annyira nem komoly a sérülésem, mint februárban, de két napig nem lehettem biztos benne, tudok-e indulni Wimbledonban. Már Halléban volt egy ultrahangos vizsgálat, de akkor nyugodtam meg igazán, amikor Budapesten az MR azt mutatta, hogy nincs komoly baj. Pár napot ki kellett hagynom, ami a legrosszabbkor jött, nagyon hiányzik az a hét. Kezdtem megérezni a játékot füvön, fantasztikusan ment a tenisz Kohlschreiber ellen, ezért is volt különösen bosszantó, ami történt. Az első egy-két edzésen éreztem is, hogy nem megy olyan jól a játék, mint előtte. Mindig az adogatást a legnehezebb összerakni, megérezni a feldobástól a találati pontig. Nem véletlen, hogy most ezt gyakoroljuk a legtöbbet, mert füvön a szerva még fontosabb eleme a játéknak. Ebből a szempontból szerencsés, hogy csak kedden kezdek, mert így volt egy extra napom.

– Az összes füves pályás versenyhelyszín közül itt a legjobb, a legegyenletesebb a fű. Szerencsére már versenypályán is tudtam többször edzeni, ami azért fontos, mert ott kicsit másabb a fű. Ehhez mind hozzá kell szokni.

– Amikor megtudtam, hogy Julien Benneteau (64.) ellen kezdek, nem örültem neki. Nagyon tapasztalt teniszező, akinek füvön nagyon jó a játéka, remek az adogatása és a szerva röptéje is eredményes. Aztán megbarátkoztam a gondolattal, hogy vele játszom. Ismerem, tavaly mérkőztünk egy challenger torna elődöntőjében Orleans-ban, három meccslabdáról kaptam ki. Tudom, mire számíthatok, mire kell készülni. Nagyon jól kell majd szerválnom, amellett az ő adogatójátékainál meg kell éreznem a pillanatot, amikor sebezhető.

Vele még eredményesebb lehet

– Az elmúlt napok egyik számomra legfontosabb és örömteli híre, hogy a mentorom, korábbi menedzserem Joó Gyuri visszatért és megint egy csapatot alkotunk – hangsúlyozta ki a nyíregyházi teniszező.

– Mindig nagyon meghatározó volt a szerepe a pályafutásomban, sokat köszönhetek neki és jó lesz újra együtt dolgozni. Bízom benne és hiszem, hogy menedzselésével még eredményesebb lehetek.

– Sokan kérdezik tőlem, hogy a teniszezők mennyire követik a foci vébét. Állandóan téma az öltözőben, szombat reggel például azon röhögött mindenki, hogy Kyr­gios folyamatosan azt üvöltötte, hogy ő Kolumbiának fog szurkolni – tudatta végül Fucsovics Marci.

ML
hirdetés