Marci újabb bravúrja, ismét jöhet Wawrinka!

Akt.:
Marci újabb bravúrja, ismét jöhet Wawrinka!
Nyíregyháza – A nyíregyházi teniszező először jutott a legjobb 16 közé ATP 1000-es tornán.

Ez sem volt semmi! Fucsovics Márton (48. a világranglistán) az elveszített első szett után fordítani tudott a lengyel Hubert Hurkacz (114) ellen Cincinattiban az ATP-1000-es tenisztornán, így bekerült a következő körben. Itt végül a spanyol Guillermo Garcia-Lopez (71.) volt az ellenfele. A találkozó a kiírthoz képest csúszással, itthoni idő szerint már csütörtökön kezdődött.

Ez a meccs is úgy indult, mint az előző, hiszen a harmincöt esztendő spanyol vitte el a nyitójátszmát igen izgalmas végjátékban. Mindketten elnyerték ellenfelük egy-egy adogatását, aztán 5:5 után Marci újra brékelt, ám a spanyol azonnal visszavette a nyíregyházi adogatójátékát, így jött a rövidítés. Ebben Garcia-Lopez kezdett jobban, majd 5:4-nél brékelt. Marci még hozta a második adogatójátékát, ám utána a spanyol lezárta a játszmát.

A folytatásban is a rutinosabb hispán kezdett jobban (2:0), ám Marci 5:4-es állásnál a második játszmalabdát értékesítve egalizált.

Ezt követően is izgalmas és szoros volt a játék. A harmadik etapot Fucsovics indította sikerrel, aztán 1:1-et követően előbb a magyar, majd a spanyol veszítette el adogatójátékát. A hajrá kezdetén, 4:4-után veszélybe került Marci, mert Garcia-Lopez újabb brékelésével a siker kapujába lépett. A küszöbön nem tudott átlépni, mert Marci nem adott esélyt meccslabdára. Sőt! Elnyerve ellenfele adogatójátékát már ő került a célszalag közelébe, amelyet második kísérletével át is szakított.

A maratoni hosszúságú, 3 óra két perces meccs akkor ért véget, amikor itthon már csütörtök hajnalban negyed öt körül járt. Marci újabb bravúrjával immár a legjobb nyolc közé juthat és összejött a lehetőség arra, hogy a csütörtökön itthoni idő szerint éjfél körülre kiírt meccsen visszavágjon Stan Wawrinkának (151.)a torontói vereségért, hiszen a svájci másfél óra alatt 2:0-ra legyűrte a japán Kei Nishikorit (23.).

– Alig 24 órán belül majd 6 óra kemény tenisz, de óriási boldogság! Megvan a második győzelem is Cincinnatiban, életemben először a legjobb 16 között vagyok egy 1000-es versenyen. Garcia-Lopez ellen is sikerült nyerni. Mindent kiadtam magamból, de nem érzem a fáradtságot, mert az adrenalin még dolgozik. Végig hittem magamban! Holnap megint meccs, megint Wawrinka… kürtölte világgá boldogan közösségi oldalán Fucsovics Márton, a legelőkelőbben jegyzett magyar férfi teniszező.

– ML –


Westren&Soutern Open ATP-1000-es, kemény pályás (5 669 360 dollár) torna

Férfi egyes. 2. forduló: Fucsovics Márton (48.)–Guillermo Garcia-Lopez (spanyol) 6:7 (5-7), 6:4, 7:5.

– MTI –Sporthírek


hirdetés