Március végén az Országos Képző –és Iparművészeti Társaság debreceni csoportjának hét alkotója hozta el munkáit Nyíracsádra

By Kedves Enikő
Az alkotók munkáit Hornyák András (balról a második) méltatta.
Az alkotók munkáit Hornyák András (balról a második) méltatta. - © Az alkotók munkáit Hornyák András (balról a második) méltatta.
Nyíracsád – A festményekből, szobrokból és intarziaképekből álló tárlat megnyitójára március 30-án délután került sor a Malom Galériában. A vendégeket Sándor Edit művelődési ház igazgató köszöntötte, az alkotók munkáját Hornyák András író méltatta.

– Az Országos Képző –és Iparművészeti Társaság debreceni csoportja az elmúlt hat év alatt nevet szerzett magának, s bebizonyította, hogy a közösségben erő rejlik. Tagjai megtartották az egyéni alkotói szabadságot, de rendszeresen találkoznak, s a műhelymegbeszélésekre viszik a „friss szem” erejét és az építő kritikát egymásnak – fogalmazott Hornyák András, aki bevezetőjét követően egyenként mutatta be az alkotókat.

Elsőként Barkó Erika festőművészt, aki már sajnos nem lehet a csoport tagjai között, majd Csedreki László szobrait, Kenéz Ferenc intarziaképeit, Laczkó Szilágyi Imre alföldi, Luczi János impresszionista, Medveczky Nóra különösen érdekes pointilista és Pallás Ferenc fotorealista képeit. Ujváry Zoltán emeritus professzor, Nyíracsád díszpolgára üdvözletét Nagy Katalin tolmácsolta a tárlatlátogatóknak.

A kiállítás április 16-ig tekinthető meg a nyíracsádi Malom Galériában.
hirdetés