Márciusban az első részlet

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság szerint valamennyi nyugdíjas megkapja idén a teljes 13. havi nyugdíjat. A 13. havi nyugdíjról [.pdf – 84KB]

A nyugdíjasok körében nagy felháborodást keltett Aszódi Pál, a Fidesz Nyugdíjas tagozata elnöke sátoraljaújhelyi sajtótájékoztatójának azon kitétele, mely szerint a nyugdíjasok nem kapták meg a beígért 13. havi nyugdíjat.

– Ezt az állításomat most is fenntartom – mondta megkeresésünkre Aszódi Pál. – 2003-ban 25-, 2004-ben 50-, 2005-ben 75 százalékát kapták a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjnak. Idén is két részletben fizetnek, egyik felét márciusban, a másikat novemberben. Ilyen értelemben valóban nem kapták meg a nyugdíjasok a 13. havi juttatásukat.

Osváth Sámuel, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság sajtótitkára érdeklődésünkre elmondta, nem kívánják Aszódi Pál állításait kommentálni. A honlapjukon (www.onyf.hu ) megtalálható a 13. havi nyugdíjról szóló részletes tájékoztató. Ennek értelmében a tizenharmadik havi nyugdíj tárgyévi összegét 2004-től két részletben (márciusban és novemberben) kell kifizetni. A tizenharmadik havi nyugdíjra vonatkozó törvényi rendelkezések értelmében a 2006. évben – és az azt követő években is – az esedékes tizenharmadik havi nyugdíj összege megegyezik a november havi nyugellátás teljes (100 százalékos) összegével.

BG
hirdetés