Márciusi közgyűlési ülés

A napirend előtti felszólalásokkal megkezdődött Miskolc város márciusi közgyűlési ülése.

10:10: Napirend előtt: Az ülés elején Puskás Péter építész mutatta be a Hősök tere terveit, látványterveit.

10:37: Kocsonyafesztivál: a várossal vagy anélkül? : Kobold Tamás (MKDSZ) a nemrég lezajlott Miskolci Tél – 6. Kocsonyafesztivál kapcsán tett fel kérdéseket.

11:12: Még mindig napirend előtt…: Dr. Szinay Attila (Összefogás Fidesz- MDF) a közigazgatási hivatal törvényességi észrevételét jelentette be napirend előtti felszólalásában.

11:21: Miért sok a sürgősségi  előterjesztés? : Az első napirendi pont kapcsán kisebb vita alakult ki (Tisztségviselői beszámoló). Halmai István (Összefogás Fidesz-MDF) a városvezetők és a polgármesteri hivatal munkáját bírálta.

16:05: A pénzügyminiszter Kálihoz: “…nem tudjátok fenntartani”: “Ezt az intézményrendszert nem tudjátok fenntartani.” Veres János pénzügyminiszter mondta ezt Káli Sándornak, közelmúltbeli beszélgetésükkor.

16:17: A fizetős parkolási rendszerről: Több módosító indítvány is elhangzott Simon Gábor (MSZP) önálló képviselői indítványa kapcsán.

16:52: A művészetek házával lehetünk gazdagabbak: Mint köztudott, címzett támogatásból épül át a volt Béke mozi épülete. Elnevezése a jelen közgyűlési ülés feladata.

16:57: Pörgés: Ha szabad ilyet mondani, elképesztő gyorsasággal követik egymást a napirendi pontok, aminek természetesen egyetlen oka van: nincs vita, óriási az egyetértés.

17:12: Fricskákkal, de egyetértés az ellenzék indítványával Ez is ritka a közgyűlési ülések történetében: az ellenzék önálló indítványát (igaz, módosító indítványokkal) de támogatja a városvezetés is. Hogy miről is van szó?

  • Ezzel véget ért a napirendi pontok tárgyalása  • hirdetés