Mária énekek zengtek Nyírbogát környékén

Máriapócs, Nyírbogát – Tizenötödik alkalommal rendezték meg a görög katolikus szervezésű ifjúsági gyalogos zarándoklatot augusztus 7. és 12. között. Idén a Szent László-év jegyében különleges helyről indult a zarándoklat: Nagyváradról, a határon túlról Máriapócsra.

Az imádság mellett a jókedv sem maradt el egész úton, hisz közel volt a cél Máriapócs -mintegy 10 kilométerre ugyanis ma szombaton délelőtt a Nyírbogáti Görög Katolikus hívek, Terdik Mihály parochus, Dr. Rizsák Ildikó Nyírbogát polgármestere és Simon Miklós térségünk országgyűlési képviselője várta nagy szeretettel a zarándokokat Nyírbogáton.

Nyírbogáton a görög katolikus templomban Kocsis Fülöp metropolita érsekkel, Orosz Atanáz Miskolci püspökkel és Szocska Ábel apostoli kormányzóval elvégezték a VI. imaórát. Mária énekekkel zengett a templom és környéke.

Simon Miklós képviselő úr hangsúlyozta, hogy: „Gyalog a pócsi Szűzanyához….van mit tanulnunk tőletek! Köszönöm, hogy a három főpásztor is megtisztelte jelenlétével településünket, nem sokan mondhatják ezt el magukról. Szeretnénk, ha a görögkatolikusság még jobban megerősödhetne, így arra kérném a főpásztorokat, adják rá áldásukat, hadd építhessünk ide egy tornyot a templom elé, mely messzire hirdetné, hogy görögkatolikusok is élnek itt, és hirdetik az Igét.

A zarándokok – friss lélekkel – délután három órára érkeztek meg Máriapócsra, már teljes létszámmal, élükön a három főpásztorral. A kb. 400 ember együtt vonult a Kegytemplomba, ahol a Paraklisz szertartását végezték el.

Követni való mindnyájunknak a fiatalok gyalogos zarándoklata, hiszen az út során nem hogy nem fáradtak el, hanem lélekben megfrissülve, új barátságokat, emlékeket, élményeket szereztek, s mind ezt a hit növekedésével.

– Gulyás Jánosné –
hirdetés