Ahol James Deane is libabőrös lesz

James Dean szeretne visszavágni a Plockban győztes Conor Shanahannak
James Dean szeretne visszavágni a Plockban győztes Conor Shanahannak - © Fotó: driftmaster
Máriapócs – Húsz nemzet legjobbjai a drift Európa-bajnokság második fordulóján.

Már csak egyet kell aludni, és kezdődik az idei legnagyobb durranás a RabócsiRingen. A technikai sportágak máriapócsi fellegvára ad otthont a drift Európa-bajnokság második fordulójának. A Drift Master pilótái hat versenyen döntik el, hogy ki az öreg kontinens legjobb gumifüstölője.

Erősebbek mint az amerikaiak

A nyitányt jelentő lengyel versenyen nem kis meglepetésre a címvédő ír James Deane nem bírt ifjú honfitársával, így Conor Shanahan végzett az élen. Persze, a bajnokot nem olyan fából faragták, hogy összetört volna. Már a verseny után magabiztosan nyilatkozott, az elmúlt napokban az autóját is felkészítették, így bizakodva érkezik Máriapócsra.

– Miként az tudott, az első fordulóban a második helyen végeztem Lengyelországban, itt a RabócsiRingen szintén szeretnék felállni a dobogóra, de szerintem az ellenfeleim most sem fogják megkönnyíteni a dolgomat – kezdte érdeklődésünkre a szimpatikus ír pilóta – Már háromszor versenyeztem ezen a nyomvonalon, de most lesznek a legerősebb ellenfeleim. Az európai Drift Masters mezőnye nagyon erős lett, talán erősebb mint az amerikai Formul Drifté, mert az európai versenyzők sokkal agresszívebbek és az autóikat sem féltik annyira mint a tengerentúliak. Minden alkalommal van kocsik közötti kontakt, amit a nézők nagyon szeretnek!

Fantasztikus magyar szurkolók

– A szurkolók mindig plusz erőt adnak nekem és a magyar szurkolók utánozhatatlanok; az eddigi éjszakai versenyeken szinte minden alkalommal libabőrös lettem még akkor is, amikor nem én voltam a pályán – így James Deane.

Nos, a villanyfény most elmarad, ám remélhetőleg a húsz nemzet versenyzői és a nézők is libabőrösek lesznek a parádés gumifüstöléstől.

ML


Drift: EB

A máriapócsi futam menetrendje

Június 22, péntek 9–11: Edzés 11.30-13.30: Edzés 14–16: Edzés 17:Kvalifikáció Az edzések között szünetek vannak Június 23, szombat 9.30: Páros tréning top 32 13.15–13.45: versenyzői autogramosztás 13.45–16: Páros tréning top 32 16.30–18: Top 32 18–18.30: Top 16 felvonulása 18.30: Top 16Máriapócs.
SZON.HU


hirdetés