Az idén a drifteseké a legnagyobb durranás

Igazi nagymenőket láthatnak majd a drift kedvelői az idei versenyeken
Igazi nagymenőket láthatnak majd a drift kedvelői az idei versenyeken - © Fotó: EPA
Máriapócs – A RabócsiRingen a ralikrosszozók húsvéti nyitánya jelenti a bajnoki futamok kezdetét.

Hamarosan végleg elköszönünk a téltől és jöhet a megújulást jelentő tavasz. A technikai sportágak képviselői bizonyára unják már a kényszerpihenőt és ők is várják a szezonkezdést. Miként az elmúlt esztendőkben, a máriapócsi RabócsiRingen több szakág képviselői fognak majd versenyezni.

– Új fejezet kezdődik ebben az esztendőben a RabócsiRing életében! – kezdte a technikai sportágak egyik hazai fellegvárának idei kínálatáról ifjabb Rabócsi Tibor pályatulajdonos. – Magyarország harmadik, Kelet-Magyarország első vezetéstechnikai tanpályája megépítésével az immáron 1,6 km hosszúvá növekedett aszfaltpálya egy olyan kombinatív újítást jelent, amely mind a ralikrossz, mind a drift, a motor és még a gokart számára is új nyomvonalakat eredményez.

A tesztüzemmód jól vizsgázott

– Tavaly már tesztüzemmódban működött a pálya, az egyes szakágak megismerkedhettek az újításokkal. A visszajelzések alapján a fejlesztés – amely még nem fejeződött be – a vártnál is jobban sikerült. A beruházás folytatódik, az idén épül még fel a tanpálya oktató épülete, valamint a nézők nagy örömére elkészül egy ezer férőhelyes lelátó.

– Ami a versenyeket illeti, ismét több szakág nívós bajnoki futamait láthatják majd az érdeklődők. A ralikrosszozók miként korábban, az idén is háromszor látogatnak el hozzánk. A nyitányt a húsvéti nemzetközi parádé jelenti. Az ez évi versenyek közül ez ígérkezik a legizgalmasabbnak, hiszen nemcsak hazai pilóták, hanem Közép-Európa legjobbjai is rajthoz állnak. A pünkösdi viadal az országos bajnokság harmadik futamát jelenti, míg az októberi verseny a bajnokság várhatóan izgalmas befejezése lesz.

Európa-bajnoki futam

– Az egyre népszerűbb driftesek minden eddiginél többször látogatnak el versenypályánkra, és Európában egyedülálló módon a legnagyobb hazai és nemzetközi eseménynek is házigazdái leszünk.

– Az áprilisi nyitányon Közép-Európa (FIA CEZ) legjobb pilótáit láthatjuk, valamint a magyar és román bajnokság közös évadnyitó futamát. Júniusban a csúcsversengést a Drift Master Európa-bajnoki futama jelenti. Olyan sztárokat láthatunk majd Máriapócson mint James Deane, Janis Eglite, Nigel Colfer, James Bagsoni, vagy Pawel Trela.

Júliusban a Kilinccsel Előre Drift Kupán a driftereseké, a Ladaracing All Star gálában és körversenyben a ladásoké lesz a főszerep. Augusztusban nem maradhat el a Trackwood Fesztivál sem. Az éjszakai villanyfényes, a kontinens sztárpilótáit felvonultató futam hangulata továbbra is utánozhatatlan, így ez újfent kihagyhatatlan eseményének ígérkezik.

– A pályabővítés legnagyobb élvezői a motorosok lehetnek, akik az idén már 1,6 km hosszú gyorsasági motoros pályán, biztonságos körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek.

– És hogy teljes legyen a paletta, a hobbi gokartosok és a saját gokarttal rendelkezők számára az idén hét futamból álló amatőr bajnokságot szervezünk – mondta végezetül ifj. Rabócsi Tibor.

A RabócsiRing idei fontosabb versenyei

Április 1–2: Ralikrossz Oláh-Gumi Kupa a Közép-Európai sorozat (CEZ) és az országos bajnokság első futama

Április 21–22: Drift Drift Games, a Közép-Európai sorozat (FIA CEZ), a magyar és a román bajnokság első futama

Április 29 – 30: Motorsport MAMI Kupa gyorsasági és veterán országos bajnokság első futam

Május 20–21: Ralikrossz Pünkösdi Kupa, az országos bajnokság harmadik futama

Június 22-23: Drift Masters Europen Championship, Európa-bajnoki futam

Július 14–15: Drift Kilinccsel Előre Kupa és Ladaracing AllStar Gála

Augusztus 24–25: Drift Trackwood Fesztival, Közép-európai sorozat. A magyar és a lengyel bajnokság ötödik futama

Október 6–7: Ralikrossz Az országos bajnokság hetedik, záró futama.

KMMáriapócs.
SZON.HU


hirdetés