Békét, biztonságot adnak a hazának

Akt.:
Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita a hálaadó szentmisén
Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita a hálaadó szentmisén - © Fotó: Dodó Ferenc
Máriapócs – Zarándoklattal és hálaadó szentmisével ünnepelték a 170 éves magyar honvédelmet.

Zarándoklattal egybekötött szentmisén emlékezett meg a Katolikus Tábori Püspökség (Katonai Ordinariátus) a Magyar Honvédség megalapításának 170. évfordulójáról szombaton a nemzeti kegyhelyen, ahol tisztelegtek a honvédelődök és azok a hősök előtt, akik a szabadságért és a hazáért áldozták életüket.

A Magyar Honvédség az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején született. A haza iránti elkötelezettségük, bátorságuk és hősiességük soha nem kérdőjeleződött meg, helytállásuk ma is kivívja a világ elismerését.

– A magyarságnak és minden katolikusnak Máriapócs a nemzeti kegyhelye, a csodák helye, a lelkiségünket tápláló forrás, ahol összeér az ég és a föld. A katonák és civilek itt tudják feltölteni a lelki fegyverraktárukat – mondta dr. Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos.

Hála és köszönet

Berta Tibor ezredes, a katolikus tábori püspökség általános helynöke úgy fogalmazott: őszinte szívvel kell hálát adnunk és köszönetet mondanunk a Magyar Honvédség tagjainak, mert mindig arra gondolnak, hogy meg kell védeniük a magyar népet, a hazát, és biztonságot kell adniuk az országnak.

– Hazaszeretet nélkül nem lehet honvédelem. Azt kérem a honvédektől, a tisztektől és mindenkitől, a honvédség kötelékében szolgálóktól, hogy isten iránti elköteleződés vezesse őket, így szolgálják a hazájukat – mondta Kocsis Fülöp érsek-metropolita a katonai tisztelet­adással egybekötött ünnepi szentmisén.

A hálaadó szentmisére nagyon sokak érkeztek a Dunántúlról; a fővárosból civilek, hivatásos és önkéntes katonák, akiknek Orosz István görögkatolikus parókus mutatta be a kegytemplomot.

KMMáriapócs.
SZON.HU


hirdetés