Házaspárok útja Máriapócson

By Palóczy Timea
A Szent Család ikonjánál-Pásztor Károly atya,Takács János plébános, Kerezsi Sándor harangozó-Rakamaz
A Szent Család ikonjánál-Pásztor Károly atya,Takács János plébános, Kerezsi Sándor harangozó-Rakamaz
Házaspárok útja Máriapócson A Római Katolikus Közösségi Ház kertjében Bosák Nándor a Debrecen – Nyíregyházi Egyházmegye püspöke igen szép számú zarándok előtt szentelte meg a Házaspárok útját 2011. július 31-én (vasárnap). A kedvező időjárás még sokáig marasztalta a látogatókat és engedte, hogy elmélyüljenek egy-egy szentírási idézet előtt. A máriapócsi asszonyok kedvességének köszönhetően finom sütemények kínálására […]

Házaspárok útja Máriapócson

A Római Katolikus Közösségi Ház kertjében Bosák Nándor a Debrecen – Nyíregyházi Egyházmegye püspöke igen szép számú zarándok előtt szentelte meg a Házaspárok útját 2011. július 31-én (vasárnap). A kedvező időjárás még sokáig marasztalta a látogatókat és engedte, hogy elmélyüljenek egy-egy szentírási idézet előtt. A máriapócsi asszonyok kedvességének köszönhetően finom sütemények kínálására is sor került, melyből részesült Püspök úr is.

Mi is ez az út? Pásztor Károly atya elmondta, hogy az egyháztanácstagokkal együtt határozták el, hogy az országban harmadikként Óbudavár és Horvátnádalja települések után Máriapócson is elkészítik a Házaspárok útját.

Ez egy sétaút, mely 15 állomást érint. A kapunál kezdődik és egy szép Szent Család ikonnál ér véget. A 15 állomás a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jeleníti meg. Ösztönzést ad arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással. A házaspárok útját a schönstatti családok imái és áldozatai alapozzák meg azzal a céllal, hogy akik ezt az utat végigjárják, kapcsolatukban megújuljanak, és házasságukban megerősödjenek.

A táblákon elhelyezett népi motívumok és szentírási idézetek Ozsvári Imri grafikus művésznő tervei. A kerámiákat Bangó Aliz keramikus, a famunkát Sibinger Miklós fafaragó művész készítette. Az út végén a Szent Család ikonjának színterve Küzmös Enikő iparművész, a vízvágás a Krizoljet KFT. és Gergely József mátészalkai tanár munkája a bejárati címtáblával együtt.

Károly atya köszönetet mondott mindazoknak, akiknek közreműködésével megvalósulhatott a Házaspárok útja. Ez egy olyan különleges hely, melynek kegyelmeiből minden család és zarándok meríthet.

Palóczy Timea

Címkék:


Máriapócs.
SZON.HU


hirdetés