Jutalomtábor várta a hittanos tanulókat

Jutalomtábor várta a hittanos tanulókat
Máriapócs – Máriapócson a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a szülőknek a tanév befejezésével, a nyári szünetben sem kell programról gondoskodniuk a gyerekeknek. A táborok sokasága között választhattak a diákok.

Először Telkibányán tölthettek egy hetet a harmadik, ötödik és hetedik osztályosok bentlakásos táborban, melynek a környezetvédelem volt a fő témája. Utána három napra Dél-Baranyába utazhattak a hetedik évfolyamos tanulók. Olyan látogatást tettek településekre, iskolákba, ahol a délszláv háború sok pusztítást okozott. Mélyen megérintette ez a gyerekeket és a kísérő pedagógusokat is, bizony a könnyek sem maradtak el.

4

Jutalomtáborba mehettek a hittanosok Tiszamogyorósra, a citerások Erdélybe. Közben az elsősök, másodikosok, negyedikesek és hatodikosok két héten keresztül az Intézményben környezetvédelmi témájú és művészeti nevelési célú napközis táborokban vehettek részt.

3

Júliusra beiratkozhattak a gyerekek biciklistáborba, úszótanfolyamra és szívesen várják jelentkezésüket angol, matematika, informatika, kosárlabda táborba is.

2

A településen is szerveztek még közösségi lehetőségeket; a Kulturális Központ és Városi Könyvtár a nagymúltra visszatekintő, sikeres Zsiráf-táborát, a Ruszin Kisebbségi Önkormányzat, a Horgász Egyesület hagyományos táborait, valamint idén a Nemzetiségek Háza is.

– Palóczy Timea –Máriapócs.
SZON.HU


hirdetés