Kék Cápák – Jó formában vannak, motiváltak

Akt.:
Kék Cápák – Jó formában vannak, motiváltak
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Ha a nyíregyháziak a saját játékukat játsszák, ismét döntőzhetnek.


Két éve bronz, tavaly ezüst. Ha folytatódik a sor, a Nyíregyháza Blue Sharks szombaton aranyérmet szerezhet a Hepp-kupa döntőjében. Ez nem lesz persze ilyen egyszerű, már csak azért sem, mert a végső győzelemre nem feltétlenül a nyíregyháziak a legesélyesebbek.

A védekezés lehet a kulcs

A győri négyes döntőben pénteken előbb Veszprém–Baja, majd Blue Sharks–Honvéd elődöntőt rendeznek, a két párharc győztese szombaton a fináléban csaphat össze egymással.

A Cápák ebben a szezonban már kétszer találkoztak a budapestiekkel, és mindkét alkalommal megverték őket, igaz egyik találkozó sem volt könnyű. Bazsó Brúnóék az idénybeli első meccsükön 72–64-re győztek a Continental Arénában, egy hónappal ezelőtt pedig 85–72-re nyertek a Honvéd otthonában.

– A két mérkőzésen a védekezés volt a döntő, és ez lehet a kulcs pénteken is – vezette fel a találkozót Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – A hazai meccsünkön végig mi vezettünk, de szoros volt. Pozitívum, hogy nem kaptunk sok pontot. Idegenben fordítanunk kellett a győzelemért, az is a védekezésnek volt köszönhető. Készültünk új dolgokkal, de a kupában az a döntő, hogy ki tudja mentálisan és fizikailag kihozni magából a legjobbat. Jó formában vagyunk, a fiúk biztosan motiváltak lesznek, de vannak sérültjeink. Bízom benne, hogy teljes csapattal tudunk kiállni.

Míg a nyíregyháziak sorozatban nyert öt bajnokinál járnak, addig a fővárosiak nem a legjobb formában érkeznek a kupadöntőre. Meglepően simán kikaptak Pécsen (102–78), majd hazai pályán megverték ugyan a Békést (85–66), Puskás Artúr vezetőedző mégis kritikusan nyilatkozott a mérkőzés után. A tréner akkor úgy vélekedett, csapata képtelen volt kizárólag saját magára koncentrálni, rendet kell tenni a fejekben, mert ahhoz hasonló magatartással esélyük sem lesz a kupagyőzelemre.

– Tudnak nagyon jól és nagyon rosszul is játszani, úgy tűnik, nincsenek olyan jó formában, mint ellenünk voltak – reagált Siska János. – Nem igazán szervezett az ő játékuk, azt szeretik, ha kicsit káosz van a pályán, mintha ebből ők mindig jól jönnének ki valahogy. Ezt nekünk nem szabad hagynunk, nem vehetjük fel az ő stílusukat. Tudjuk persze, hogy ott van Horváth Ákos, aki sokszoros válogatott, és számtalan meccsen szerepelt az élvonalban, fontos, hogy őt hogyan sikerül kivenni a játékból.

Először ezen túljutni

A másik ágon az NB I/B Piros csoportját veretlenül vezető Veszprém a harmadik vonalnak megfelelő Zöld csoportban vitézkedő Bajával csap össze. A végső győzelemért nagy valószínűséggel a bakonyiakat kell megverni.

– Nem készülünk még a Veszprémre. A saját játékainkat gyakoroltuk, persze azokból leginkább azokat, amik a Honvéd és esetlegesen ellenük is működhetnek. Először jussunk túl a Honvédon, majd ha az meglesz, ráérünk gondolkodni, hogyan verjük meg a Veszprémet – zárta szavait a nyíregyháziak edzője.

MKMáriapócs.
SZON.HU


hirdetés