Trófeamustra a máriapócsi vadászbúcsún

Királyi vad
Királyi vad - © Fotó: Nagy Zsolt
Máriapócs – Nagy fába vágta a fejszét a Szabolcs megyei vadászkamara és vadászszövetség. Az év zárásaként olyan nagyszabású rendezvényt szervez, amelyre méltán lehet büszke a megye vadásztársadalma.


A tavaszi, kedvező visszhangú őztrófeamustra után fogalmazódott meg a vezetőségben, hogy kellene egy egész megyére kiterjedő gím- és dámtrófeamustrát is szervezni. Helyszínként az országban egyedülálló Máriapócsot szemelték ki. 2015-ben már dolgozott együtt a két szervezet. Akkor közösen hívták életre az Erdők, mezők pásztorainak zarándoklatát, mely azóta is szerepel a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely hivatalos búcsú- és zarándoklati rendjében.

Az országban először

Az idén október 21-ére hirdették meg ezt a búcsút, így kiváló az alkalom az egyházi rendezvény a trófeamustra összekötésére, s ebben a görögkatolikus egyház partner volt.

– A megyében a Felső-Tisza-Vidéki Vadgazdák Szövetsége évek óta rendez régiós mustrát. A megkeresést pozitívan fogadták, és a szakmai tapasztalatok mellett segítenek a szervezésben is. A helyileg érdekelt Mohos-menti Vadásztársaság a kivitelezés munkálataiban és dalárdája révén az ünnepélyesség megteremtésében teszi le névjegyét – tájékoztatta lapunkat Fazekas Gergely, a megyei vadászkamara titkára.

– A kezdeményezés mellé állt a megyei kormányhivatal is, a tájegységi fővadászok szintén aktívan kivették részüket a vadásztársaságok tájékoztatásából, így az ország legújabb kori történetében először Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendeznek meg egy teljes megyére kiterjedő nagyvad-trófeamustrát. Minden érdeklődőt várunk október 21-én Máriapócsra, ahol az Erdők, mezők pásztorainak zarándoklata keretében hallgathatják meg a szentmisét, és méltó környezetben csodálhatják meg a megye nagyvadgazdálkodásának eredményeit.

KMMáriapócs.
SZON.HU


hirdetés