Sport

2017.06.21. 13:54

Élni szeretnének a nagy lehetőséggel

Nyíregyhéza - A TAO támogatást élvezve a röplabda-szövetség rövid időn belül konkrét eredményeket kíván felmutatni.

Nyíregyhéza - A TAO támogatást élvezve a röplabda-szövetség rövid időn belül konkrét eredményeket kíván felmutatni.

Röplabda. Mint arról már beszámoltunk, a röplabdával bővül a hazai látvány-csapatsportok köre a társasági és az osztalékadóról szóló törvény módosítása értelmében, így a sportág bekerül a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások (TAO) rendszerébe.

A TAO 2011 óta működik, a sportág pedig bekerül abba a körbe, amelyet eddig a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong alkotott.

A döntés kedvező hatásairól tartott sajtótájékoztatót dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester, a Magyar Röplabda-szövetség elnöke. Az esemény felvezetéseként az elöljáró a szervezet ajándékával kedveskedett a Nyíregyházához ezer szállal kötödő hölgynek.

– A röplabda eredményességét, népszerűségét tekintve eljutott arra a szintre, hogy megkapta ezt a lehetőséget - közölte Szabó Tünde. – A tizenhat kiemelt sportág egyikeként, az utánpótlásnevelés területén is jelentős fejlődést mutat, ráadásul 210 klub mellett több mint 1200 iskolai csapatot jegyez országszerte, amelyekben 14 és fél ezer gyerek mozoghat rendszeresen. Nyíregyháza különösen élen jár ebben a tekintetben, ha jól tudom, 250 fiatalt foglalkoztat.

Dr. Kovács Ferenc mindehhez hozzátette, nagy tervekkel és ambícióval, maximálisan élni szeretnének az eséllyel. A lehető legrövidebb időn belül konkrét eredményeket akarnak felmutatni, éppen ezért a szövetség saját programot nyújtott be.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!