Marso-Nyíregyháza – Kulcskérdés a közös teherviselés

A Bem-iskola teljesen megtelt lelátója előtt Nagy Krisztián is remekül teljesített
A Bem-iskola teljesen megtelt lelátója előtt Nagy Krisztián is remekül teljesített - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Mind a kilenc pályára lépő nyíregyházi kosaras szerzett pontot, így sikerült kiharcolni a MAFC elleni harmadik meccset.

Minden perce élvezhető, minden rezdülése feszült volt a bentmaradásért kiírt osztályozó második felvonásának. A Marso-Nyíregyháza–MAFC férfimérkőzés hangulatában, iramában és megkockáztatjuk, olykor színvonalában is olyan volt, mint egy rájátszásbeli összecsapás – nagy kár, hogy nem playoffról, hanem playoutról van szó, amelynek szombati zárulta után az egyik félnek búcsúznia kell az NB I A csoporttól. A szerdán látottak alapján egyik fél sem érdemelné meg, de az élet ilyen, a kettőből csak egy maradhat.

– Nagyon nehéz egy olyan mérkőzést megnyerni, amikor valójában már mindenki a párharc harmadik összecsapására gondol, és úgy van vele, úgy is az dönt majd mindenről – mondta Sirku Ernő, a 87–85-re győztes Marso-Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Ilyenkor esik egy csapat abba a hibába, hogy az éppen aktuális mérkőzést nem nyeri meg, és nem sikerül kiharcolni a harmadik meccs esélyét. Szerencsére mi élni tudtunk a lehetőséggel, és szombaton idegenben is nyernünk kell, más lehetőségünk nincs.

Még nem volt ebben a bajnokságban, hogy a nyíregyháziak mind a kilenc pályára lépő játékosa betalált az ellenfél gyűrűjébe. Egytől huszonhárom pontig terjedt a skála, de a lényeg a közös teherviselésen volt, és például azon is, hogy Nagy Krisztiántól is régen várt jó teljesítményt láthattunk.

– Az volt a győzelmünk kulcsa, hogy mindenki kellően kivette a részét belőle, ennek így kell maradni az utolsó fellépésre is – így Sitku Ernő. – Azon már felesleges gondolkodni, hogy mi lett volna, ha a teljes bajnokságban így küzd és játszik a csapat, de biztosan nem lennénk érintettek a bentmaradásért kiírt párharcban.

Amelyből tehát egyetlen rész, a legfontosabb fejezet maradt hátra: szombaton 18 órától a budapesti Gabányi-sportcsarnokban találkoznak a felek, hogy eldöntsék, melyikük marad bent a legmagasabb osztályban.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 6-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés