Marso-Nyíregyháza – Nem vették le az ünneplés mintáját

Tate Unruh (labdával) elszántsága is kevés volt a hazai győzelemhez
Tate Unruh (labdával) elszántsága is kevés volt a hazai győzelemhez - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A jászberényi játékosok öröme alatt a nyíregyháziak már az öltözőben tartózkodtak a férfi kosárlabda élvonal alsóházának utolsó középszakaszbeli bajnokija után.

A nagyszünetbeli tizenhat pontos hátrányból visszakapaszkodott a Marso-Nyíregyháza a középszakasz utolsó, Jászberény elleni bajnokiján – ez elismerésre méltó. Ugyanakkor az első félidei védekezés több, mint kétségbeejtő volt, osztályozós szemüvegen keresztül nézve azon mindenképpen változtatni kell a MAFC ellen a hétvégén idegenben kezdődő párharcra.

– Egyértelmű, ha úgy tudunk játszani, ahogy a második félidő egyes szakaszaiban tettük, akkor nincs félnivalónk a MAFC elleni mérkőzésektől, viszont az első félidei védekezés alapján van tartanivalónk a mindent eldöntő csatától – mondta Sitku Ernő, a szombati mérkőzést 86–80-ra elveszítő Marso-Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Sajnálom, hogy nem a megbeszéltek szerint játszottunk, megint nagyon sok kosarat kaptunk centerpozícióból. Győzni szerettünk volna, mindent meg is tettünk érte, sajnálom, hogy nem sikerült.
Így viszont a játszberényiek ünnepelhették a bentmaradásukat, az őket elskísérő népes szurkolótáborral együtt. A vendégtábor elénekelte a „Jászkunsági gyerek vagyok” című népdal „jászberényesített” változatát, a játékosokból kiszakadt a feszültség, ami nem is csoda, hiszen a bajnokság felénél mindössze egy győzelemnél tartottak, végül tízzel maradtak bent. A nyíregyháziak láthatták, hogy milyen is a bentmaradási ünnep, de vajon nekik lesz minek örülniük?
– Először is nem néztük meg a jászberényiek ünneplését, inkább bementünk az öltözőbe, beszéltünk a ránk váró feladatról – felelte erre Sitku Ernő. – Nagyon bízom benne, hogy mi is fogunk ünnepelni, és nem idegenben, hanem itthon.
hirdetés