Marso-Nyíregyháza – Pótolni kell a kieső pontokat

Tate Unruh (jobbra) második találkozása következik a szegedi Anthony Tuckerrel
Tate Unruh (jobbra) második találkozása következik a szegedi Anthony Tuckerrel - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Az eltiltott Zoran Krsztanovics nélkül sincs más választása a Marso-Nyíregyházának, mint nyerni a Szeged elleni alsóházi férfi kosárlabda-bajnokin.

Amikor már azt hittük, hogy a Paks elleni nem mindennapi győzelemmel (március 12-én 92–69-re nyert az akkori listavezető ellen a csapat) kezd jóra fordulni a Marso-Nyíregyháza sorsa, jött megint a valóságra ébredés három kiadós vereség formájában. Igaz, azok idegenbeli meccsek voltak, a felsőházi Alba Fehérvár (69–101) és Zalaegerszeg (67–91), majd az alaposan megerősített MAFC (64–91) ellen, utóbbi immár az alsóházban.

Csütörtökön (kezdés: 18.30) megint hazai mérkőzés következik. Érkezik az SZTE-Szedeák, a Paks mellett a másik csapat a mezőnyben, amelyet ebben a naptári évben le tudott győzni (február 13-án 75–70-re) a cápasereg. Sok mindenbe nem lehet kapaszkodni a nyíregyházi csapat bajnokságbeli szereplése kapcsán, de azért abba igen, hogy a hazai pálya jelenthet némi előnyt.

– Ez így van, de csakis akkor, ha száműzni tudjuk az olyan hullámvölgyeket a játékunkból, amelyek az utóbbi időben jellemeztek bennünket – mondta Sitku Ernő, a Marso-Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Egy kaptafára húzható az elmúlt három meccsünk, jó kezdés után jött az érthetetlen összeomlás. Mintha megsértődnénk azon, ha nekünk nem tetsző harcmodorral találkoznánk a pályán, ahelyett, hogy megpróbálnánk megtalálni rá az ellenszert. El kell felejteni azt is, hogy egymásra mutogatunk, ha eddig nem jött volna rá valaki, akkor mostantól kezdve tényleg összeszorított fogakkal kell küzdeni. Ehhez azonban személetváltozásra is szükség lesz.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 31-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés