Marso-Nyíregyháza – Számolgatás helyett már hangolódnak

Nagy Krisztián (hátul) sem bánná, ha Rasztko Dramicsanyin és a Jászberény meghajolna a hazaiak előtt
Nagy Krisztián (hátul) sem bánná, ha Rasztko Dramicsanyin és a Jászberény meghajolna a hazaiak előtt - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nem teheti meg a Marso-Nyíregyháza, hogy ne győzelemre játsszon a Jászberény elleni szombati férfi kosárlabda-bajnokin.

Mikor tesz jót magának a Marso-Nyíregyháza? Ha veszít, és akkor megkapja ellenfélnek a rosszabbik formában évő lehetséges riválist vagy ha nyer, de akkor visszakapja az osztályozóra az utóbbi hetekben amúgy remeklő szombati ellenfelet?

Ezzel a dilemmával kell pályára lépnie a középszakasz utolsó alsóházi mérkőzésén az NB I A csoportban sereghajtó férficsapatnak. Lefordítva: ha a Kék Cápák szombaton (kezdés 18 órakor a Bem-iskolában) kikapnak a Jászberény ellen, akkor biztosan a MAFC az ellenfelük az osztályozón, ha nyernek, akkor vélhetően a Jászberény. Melyik a jobb választás?

– Tisztázzunk valamit, azt semmi esetre sem tehetjük meg, hogy ne győzelemre játsszunk – bocsátotta előre Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Egyértelmű, hogy számunkra téttel bír ez a mérkőzés, még akkor is, ha a helyezésünk sajnos már nem változhat. Mindent úgy kell már tennünk, mintha a playout-mérkőzést játszanánk, ugyanúgy kell küzdenünk, hajtanunk, mint a számunkra sorsdöntő ütközeteken. És ha most le tudjuk győzni a biztos bentmaradástól egyetlen győzelemre, tehát karnyújtásnyira lévő, szurkolóival a háta mögött érkező jászberényeiket, akkor az osztályozótól sem lesz félnivalónk. Úgyhogy nem lesz semmi számolgatás, igyekszünk kihozni a lehető legtöbbet a mérkőzésből.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. április 23-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés