Marso-Nyíregyháza – Vállalta, hogy bent tartja a csapatot

Sitku Ernőnek úgy kell tüzelnie a csapatát, hogy az csont nélkül bentmaradjon, Lekli József (balra, háttal) már nincs a fedélzeten
Sitku Ernőnek úgy kell tüzelnie a csapatát, hogy az csont nélkül bentmaradjon, Lekli József (balra, háttal) már nincs a fedélzeten - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Nem lesz edzőcsere a Kék Cápáknál, Lekli József helyére Marcus Ware személyében új játékos érkezik az élvonalbeli férfi kosárlabda-csapathoz.

Február 26-án, vagyis a Marso-Nyíregyháza szombati, Körmend elleni hazai meccs előtti napon zárul az átigazolási időszak a férfi kosárlabdázóknál, így ez az órák az utolsó esélyét kínálják a keret átalakítására. Illetve ha más személyi kérdésben is lépni akar(t volna) a vezetőség, az ügyben sincs már túl sok vesztegetnivaló idő.

– Ilyen negatív sorozat után úgy gondolom minden csapatnál felmerülne a változtatás gondolata, erről többször is egyeztettünk Sitku Ernővel – mondta Oláh István, a csapatot működtető Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A korábban megfogalmazott ultimátum a Szeged elleni győzelemmel teljesült, most pedig már olyan szakaszában tart a bajnokság, amikor nem lenne elegáns a szakmai igazgató lemondása, sem pedig az, ha mi bíznánk meg mást a feladattal. A megbeszélések során Sitku Ernő vállalta a klub és a szurkolók felé, hogy a módosított célt, vagyis az egyenes ági, tehát playout-párharc nélküli bentmaradást eléri a csapattal. Ehhez a vezetés új játékos szerződtetésével segíti őt és csapatot, a négyes poszton bevethető Marcus Ware papírjai a nemzetközi szövetség közbenjárásával megérkeztek, a kosaras pedig csütörtökön csatlakozik hozzánk.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 25-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés