Marso-NYKK – Fokozható, de nem érdemes

Meglehet, Brane Savic ut​oljára vett labdát a kezébe nyíregyházi mezben
Meglehet, Brane Savic ut​oljára vett labdát a kezébe nyíregyházi mezben - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A szakmai igazgató szerint nincs különösebb üzenete annak, hogy Brane Savic mindössze öt perc lehetőséget kapott.

Csendes beletörődés fogadta a Marso-Nyíregyháza férficsapatának szombati, Kaposvár elleni hazai vereségét (68–84). Ünneplés már régen nincs (október 10-e óta, akkor nyert utoljára hazai pályán a nyíregyházi csapat), és a jelek szerint a közönség beletörődött abba, amit látott.

Abba, hogy a Kaposvár szétzilálta a csapatot és centersulit bemutatva nyert. Láthattuk, milyen az, amikor az egyik csapat taktikailag abszolút felülkerekedik, magyarán a somogyiak a palánk alatti játékot erőltetve, a centerek játékkapcsolatára alapozva győztek, feláldozva egyik fő fegyverüket, a tripladobást. A másik oldalon a tanácstalanság volt az úr, nem lehetett azt érezni, hogy hol akar fogást találni ellenfelén a hazai csapat.

Ezzel együtt Sitku Ernő szakmai igazgató egyértelműen a lepattanópárharc elvesztésében (46–28) látta a vereség okát. Mivel a nyíregyháziak gyakran alacsonyabb szerkezetben játszottak, számítani lehetett arra, hogy az „ikertornyokkal” Hendlein Rolanddal (21 pont, 17 lepattanó) és Marko Spicával (25 pont, 6 lepattanó), illetve az egyiküket olykor tökéletesen helyettesítő Ermin Jazminnal (4-4 pont és lepattanó) érkező kaposváriak ebben a műfajban azért jobbak lesznek.

– Ilyen nincs, hogy magasabbak és erősebbek az ellenfél játékosai, szembe kell fordulni velük, és ki kell zárni őket – mondta Sitku Ernő arról, hogy mit is kellett volna tenni a légi fölény elhárításáért. – Bármiről beszélhetünk, de a negyvenhat huszonnyolcas lepattanópárharc elárul mindent.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 26-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés