Sport

2014.06.01. 13:09

Nem voltak egyedül a dobogón

Nyíregyháza - Összesen tizenhárom éremmel gazdagodtak a megyei atléták az országos diákolimpiai döntőben.

Nyíregyháza - Összesen tizenhárom éremmel gazdagodtak a megyei atléták az országos diákolimpiai döntőben.Négy, hat, három. Mármint, hogy ennyi arany-, ezüst- és bronzéremmel zárta az V-VI. korcsoportos országos diákolimpiai döntőt a megyebeli küldöttség. A prímet ezúttal a sprint- és középtávfutók vitték, valamennyi elsőség az ő nevükhöz fűződik.

A négyből három arany Vígvári Szabolcshoz (is) kötődik. A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium váltóban ifjúsági világbajnoki nyolcadik helyezett futója a nagyobbak, vagyis a VI. korcsoport mezőnyében megnyerte a 200 és a 400 métert, illetve tagja volt a 4x100 méteren győztes stafétának.

Minden bizonnyal a negyedik aranya is meglett volna, ha a hosszabbik távú váltóban is rajthoz állt Szalka Géza tanítványa, de a korábbi sérülése és a (túl)versenyzésből eredő fáradtsága miatt nem kockáztatták meg a szerepeltetését, így a 4x400 méteres csapat „csak” második lett.

Szabolcsnak az egyéni versenyek eredményhirdetésénél is akadt iskolatársa a dobogón, hiszen Tasi T. Dávid kétszázon harmadik, négyszázon pedig második lett. Így legalább egyszer sem érezték egyedül magukat az emelvényen...

A teljes cikk és eredménylista elolvasható a Kelet-Magyarország 2014. június 2-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!