Martini kézimunka

Martini kézimunka
© Illusztráció: hatharom.com
Ambros Martin alighanem tökéletesen érzi, hogy valami nem stimmel. Szokatlan ugyanis, amint a topklub vezetőedzője nyílt levélben szólítja meg a fortyogó szurkolókat. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

A Győri ETO KC női kézilabdacsapatának spanyol trénere kötélnek állt, és engedett a román szövetség hívó szavának. Mondhatott volna nemet (mint ahogy azt korábban tette), de elcsábult, és ő is azok táborát erősíti, aki egy fenékkel ül meg két lovat. Az egyik ráadásul paripa, sokra hivatott kanca, az európai derbi markáns szereplője. A zsoké leokézta keleti szomszédaink kitartó környékezését, mondván, izgatja a kihívás, belefér az idejébe.

Egész embert kívánó küldetésnek tűnik a győri misszió, a brazil, norvég, cseh és holland légiósokkal tudatosan verbuvált világválogatott ütős csapattá érlelése. Az új tévés módi szerint immár az időkéréseknél is belehallgathatunk abba, hogy milyen hévvel, szívvel kommunikál a játékosokkal szimpatikus családfőként. Ezért is furcsa a kétlaki életmód felvállalása, még ha ez nem is folyamatosan fut párhuzamosan.

Mindenesetre nem lepődnék meg azon, ha belátható időn belül újra csak egy feladatra kellene koncentrálnia. Öncélú kézi vezérléssel.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés