Márton András hazatér

Márton András lesz Kováts Dénes beszélgetőpartnere
Márton András lesz Kováts Dénes beszélgetőpartnere
Nyíregyháza – Számos tanulságos és vicces történetet oszt meg a hallgatósággal.


„Színésznek lenni életfogytig tartó, halálos betegség. Hiába szolgáltam diplomataként két cikluson keresztül, igazi diplomata soha nem lettem. Hiába dolgoztam asztalosként Finnországban, igazi asztalos soha nem lettem. Hiába tanítottam az egyetemen, sose lettem egyetemi tanár. Minden éles helyzetet karakterből oldottam meg, végül is, csak ehhez értek. És amit megtanultam az életem összes foglalkozása alatt, annak csak a színészmesterségben van némi hasznosítható tanulsága” – írja önmagáról Márton András. A nyíregyházi születésű színművész, rendező és diplomata lesz a Bencs villa Többszemközt sorozatának vendége április 16-án, kedden 17.30-tól.

Csúcsok és mélységek

Márton András nevéhez számos színpadi szerep, film fűződik, rendezett és szinkronizált, de kalandos élete során dolgozott asztalosként Finnországban, főkonzulként tevékenykedett Los Angelesben, New Yorkban pedig a magyar kulturális missziót vezette. Diana hercegnőtől Ronald Rea­gen amerikai elnökig számos híres és ismert személyiséggel találkozott. Alapító tagja volt a budapesti Katona József és a Merlin Színháznak éppúgy, mint a legendás kaposvárinak, óraadóként oktatott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

A Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem. Így lesz ez a jövő héten kedden is, amikor Márton András számos tanulságos és vicces történetet is megoszt a hallgatósággal.

Diana angol hercegnővel folytatott beszélgetéséről egyebek között így ír: „Később, miután kiderült, hogy én színházzal foglalkozom, színész és rendező vagyok, azt kérdezi, hogy szeretem-e Shakespeare-t. Mivel nagyon szeretem, ezért nem okozott nagy lelki törést követnem a protokoll szabályait, miszerint soha, semmi rosszat ne mondjunk a vendégek kultúrájáról. Azt válaszoltam tehát, hogy nagyon szeretem, hogy Magyarország minden színháza játszik Shakespeare-darabokat, hogy az első magyar nyelvű színtársulat legnagyobb ambíciója volt a Hamletet eljátszani, és hogy remek fordításaink vannak. Ő tágra nyílt szemmel hallgat, és mint aki nem akar hinni a fülének, azt kérdezi: Mi a fenét szeretnek rajta, amikor olyan unalmas?”

KM
hirdetés