Más napon, más eredményt!

Kristófi Sándorék (7) a Szolnokot, Fenyőfalvi Csabáék (16) a DVTK II.-t fogadják
Kristófi Sándorék (7) a Szolnokot, Fenyőfalvi Csabáék (16) a DVTK II.-t fogadják - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A harmadik vonalban szereplő csapatok szombaton lépnek pályára.

Az NB III. előző fordulója egyik megyénkbeli csapatnak sem sikerült jól, a Sényő-Carnifex FC a DEAC vendégeként kapott ki 4–1-re, a Nyírbátori FC Szolnokon maradt alul 3–0-ra. Az újoncra most sem vár könnyebb feladat, Kapacina Kevinék a listavezető Szolnokot fogadják.

– A múlt héten győzött a nagyobb rutin, de az ilyen találkozókból is lehet tanulni – emlékezett vissza Imrő László, a Sényő edzője. – Játszhatunk mi szépen és jól, ha a végén vesztesen hagyjuk el a játékteret, akkor senkit nem érdekel, hogy mi történt a pályán.

Teher nélkül

– A következő mérkőzésből nem tudunk rosszul kijönni – vezette fel a Szolnok elleni összecsapást. – A bajnokaspiráns érkezik hozzánk, az előző szezonban még a másodosztályban vitézkedett, a célja egyértelműen a visszakerülés. Ezek a mérkőzések azok, amiken ha a vendégegyüttes győz, mindenki azt mondja, hogy papírforma-eredmény született. Viszont éppen ezért óriási önbizalommal és nagyon nyugodtan várjuk az összecsapást. Ha mindenki a tudása legjavát adja, akkor meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, ugyanakkor nagyon várjuk. Reméljük, szép számú közönség előtt újra meg tudjuk örvendeztetni a szurkolóinkat.

Akiknek ezúttal szombaton kell kilátogatniuk a stadionba, mivel a válogatott vasárnapi mérkőzése miatt a teljes fordulót a megszokottól egy nappal korábban rendezik.

A Nyírbátor az utolsó előtti helyen álló DVTK II.-t látja vendégül, de a csapat trénere tudja, komolyan kell venni a diósgyőrieket.

– Fiatal, gyors, erőszakos csapat érkezik hozzánk – mondta Szilágyi Krisztián. – Nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen a tabellán elfoglalt helyezésük, tavasszal egyre meggyőzőbb játékot mutatnak, ami a múlt héten a Tiszaújváros elleni magabiztos győzelemben is megmutatkozott.

Fegyelem az alapja

– Ami minket illet, az előző két mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy elterveztük – folytatta az edző. – Mindenképp javítani szeretnénk, megvannak az elképzeléseink. Ami biztos, hogy sokkal fegyelmezettebben, agresszívebben és koncentráltabban kell játszanunk, csak úgy nyerhetünk. Nehéz meccs lesz, de mindent meg fogunk tenni, hogy eredményesen hagyjuk el a pályát.

Nem könnyíti a bátoriak feladatát, hogy Benkő Balázs, Tóth Márk és Vámos Márk eltiltott, míg Katona György, Sárosi Máté és Molnár László sérülés miatt harcképtelen.

– MK –


Labdarúgás: NB III.

Szombat, 15.: Nyírbátori FC–DVTK II., Nyírbátor, v.: Veizer (Kovács, Dobos). Sényő-Carnifex FC–Szolnok, Sényő, v.: Nazsa (Márkus, Tőkés).

További mérkőzések: Putnok–Cigánd, Tiszaújváros–ESMTK, Gyöngyös–DEAC, Füzesgyarmat–Eger, Salgótarján–Tállya, Sajóbábony–Jászberény.
hirdetés