Másfél évszázada segíti a kapcsolatot a világgal

Rácz Mártonné nyugállományú postai dolgozót több évtizedes szolgálatáért Mizser Zsolt köszöntötteFotó: ifj. Kovács Géza
Rácz Mártonné nyugállományú postai dolgozót több évtizedes szolgálatáért Mizser Zsolt köszöntötteFotó: ifj. Kovács Géza - © Fotó: ifj. Kovács Géza
Tiszadada – Ebben az évben éppen 150 éve annak, hogy Tiszadadán a kiegyezést követően megalapították a posta- és távírdahivatalt.

A jeles évforduló tiszteletére a helyi önkormányzat, a Postakürt Alapítvány és a tiszadadai bélyeggyűjtő szakkör jóvoltából színvonalas eseményt rendeztek.

Az elmúlt héten péntek reggel virággal és emléklappal köszöntötte a helyi posta dolgozóit Mizser Zsolt polgármester és Kovács Géza önkormányzati képviselő. A polgármester megköszönte a közért végzett szolgálatot, amely munka – megszakítás nélkül – immár másfél évszázada teszi lehetővé Tiszadadán is a kapcsolattartást a világgal.

A nap további részében „Tiszadada postatörténete 1867–2017” címmel nyílt szabadtéri filatéliai kiállítás a főtéren, amit a Postakürt Alapítvány „Történelmet kézbesítünk” elnevezésű postakamionjának érkezése koronázott meg. Az ünnepélyes megnyitó, a vers és a beszédek elhangzását követően a település polgármestere virágcsokorral és díszoklevéllel köszöntötte Rácz Mártonné nyugállományú postai dolgozót, aki férjével több mint két évtizedig vezette a helyi postahivatalt.

Az egykori viseletben

A 150 éves posta történetét bemutató utazó kiállítást a délután folyamán több mint ötszázan tekintették meg. Többen emlékfotót is készítettek a virtuális postással, illetve felpróbálhatták a postások egykori viseleteit is. A helyi filatelisták jóvoltából a rendezvényen emlékbélyegzőt is használtak és díszes levélzáró bélyeg is készült – tájékoztatta lapunkat ifj. Kovács Géza közművelődés-szervező.

KM
hirdetés