Másfél milliárd forintból fejlesztik a közlekedést Nyíregyházán

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A Magyar Közlönyben is megjelent kormánydöntés nyomán újabb másfél milliárd forint értékű közlekedésfejlesztési program veheti kezdetét Nyíregyházán.


– Az Orosi úti új csomópontok és a víztorony melletti körforgalom megépítése után folytatódnak a munkálatok: felújítjuk a Kígyó utcát, amelynek a Debreceni úti végénél egy úgynevezett „T” csatlakozással enyhítjük a torlódást – tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ferenc polgármester.

– A fejlesztés része az is – tette hozzá –, hogy a Szarvas utcai folytatásaként a Kígyó utcán is kiépül a kerékpárút, s innen, az új csomóponttól a Debreceni, majd a Tünde utcán egészen Borbányáig vezet majd. A Kállói úti csatlakozásnál mindkét irányt lehet választani a jövőben, miután a belvárosi (Szent István utcai) szakaszt is összekötik Borbányával.

A Törzs utcán az a rész is kerékpárutat kap, amely a 41-es utat köti össze a Semmelweis utcával. Ám itt épül egy új körforgalom is, ezt a megnövekedett forgalom indokolja. A Törzs utca 4-es főúti csatlakozásánál külön jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki, jelentősen gyorsítva a Záhony felé haladó közlekedést.

– Augusztusban elkezdődhet a Szegfű utca szélesítése. Ennek részeként a Hunyadi és az István utca közötti szakasz két újabb forgalmi sávot kap, így négysávos útként megszünteti a zsúfolt helyzeteket. Itt is épül kerékpárút, bekötve a Vay Ádám körút sávjába. Várhatóan ősz végére ismét egy több évtizedes problémát sikerül megoldani – értékelt a polgármester.

KM
hirdetés