Máskor ne szóljanak!

Máskor ne szóljanak!
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A szirénák üzempróbája a lakosság védelmét és biztonságát szolgálja.

Sokan kapták fel a fejüket kedden délelőtt, amikor szirénahang hasított a levegőbe. A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség csütörtökig a Nyíregyházán található polgári védelmi szirénák hangos üzempróbáját végzi.

– A kirendeltség illetékességi területén 93 lakossági riasztó van, ebből 28 a szabolcsi megyeszékhelyen található. Kedden délelőtt Nyíregyházán, négy helyszínen végezték az üzempróbát – avatott a részletekbe Dóka Imre. A katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta: a polgári védelmi szirénák a légitámadások idején töltötték be szerepüket, szerencsére a második világháborút követően ezekre nem volt szükség, de ma is alkalmasak a riasztásra.

Nincs veszély!

– Egy bekövetkezett, vagy előrejelzett katasztrófa esetén a hatóságok ezekkel is figyelmeztetik az embereket, hogy menjenek szabad területről zárt helyre, s figyeljék a médiában, vagy a hangosbemondón elhangzó további utasításokat. A hangos próba célja, hogy ellenőrizzék a riasztók működőképességét. A jelzések semmilyen veszély bekövetkeztét nem jelzik, a lakosságnak nincs teendője – hangsúlyozta a szóvivő.

KM


Nyíregyháza - Kedden, szerdán és csütörtökön reggel kilenctől megszólalnak a szirénák Nyíregyházán. Mindez a polgári védelmi lakossági riasztó és tájékoztató eszközök (szirénák) hangos üzempróbája, melynek során 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahangot 30 másodperc szünet követ...

Nyíregyháza - Méghozzá nem is egy reggel. Mutatjuk, mikor kell számítani a sziréna hangra! A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. június 26-27-28-án 09.00- órától a Nyíregyházán található polgári védelmi lakossági riasztó és tájékoztató eszközök (...
hirdetés