Másodfokon is kilenc évet kaptak a vádlottak

Debrecen – A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet – közölte a Debreceni Ítélőtábla.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 szeptemberében F. I. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. M. G. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. A bíróság által megállapított tényállás szerint 2016 márciusában, a vádlottak egy Tisza parti szórakozóhelyen biztonsági őri feladatokat láttak el több társukkal együtt.

A közleményből kiderül, a hajnali órákban a szórakozóhelyen a sértett és egy ismeretlen személy összeszólalkozott és dulakodni kezdett. A vádlottak közbeléptek és kivezették a két férfit a teremből. Majd a vádlottak az épületen kívül többször bántalmazták a sértettet, aki a földre került. Ezt követően másik két biztonsági őr a kapun kívülre vitte a sérültet, aki telefonon hívta az egyik ismerősét. Végül két ismerőse hívott mentőt és a sértettet kórházba szállították. A sértett koponyaüregi sérüléseket szenvedett, több koponya és agyműtéten esett át. Azonban 2016 októberében elhunyt.

A sértett bántalmazása és a halála között közvetett okozati összefüggés állapítható meg. A vádlottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.
hirdetés