Második lett a magyar csapattal Roland

Vadon Roland az apagyi tó partján
Vadon Roland az apagyi tó partján - © Fotó: a szerző
Apagy, Nyírbátor – Olaszországban is olyan halakat fogtak, mint amilyenek a hazai vizekben vannak.

Huszonhat versenyző nevezett be a dr. Maleczky Imre emlékversenyre, amelyet a közelmúltban rendezett meg a megyei horgász szövetség az apagyi Kenderáztató-tó partján. A versenyzők Benjaminja, vagyis a legfiatalabb tagja a 13 esztendős Vadon Roland volt, aki Nyírbátorból érkezett édesapjával és a szintén versenyző bátyjával, a 16 éves Dániellel.

Korosztályában: bajnok

Roland magabiztosan dolgozott a rakós bottal, hol az etetőanyagot szórta be vele, hol pedig az úszós készséget juttatta be a beetetett területre. Mint megtudom, higgadtsága és szakértelme nem véletlen, ugyanis korosztályában kétszeres országos bajnok, az idén pedig Olaszországban a modenai világbajnokságon második lett Magyarország csapatával.

– Hat-hét esztendős lehettem, amikor édesapám megtanított horgászni. Kezdetben ő dobta be a készséget, én meg kifogtam a halat. Akkor szerettem meg a horgászatot. Aztán hogy nagyobb lettem, már nem kellett segítség, mindent magam csináltam, s később elkezdtem versenyekre is járni – elevenítette fel a kezdeteket Vadon Roland. – Modenában is csak úszózni lehetett, mint ezen a mostani emlékversenyen is. Olaszországban kárászokat, pontyokat fogtam, ugyanolyan halak voltak ott is, mint a hazai vizekben. A mai versenyen még csak kisebb dévéreket fogtam – mondta az ifjú horgász, aki azt is elárulta, mit szeret a horgászatban.

Kihívás a parton lenni

– Szeretek kint lenni a szabadban, a természetben. Kihívást jelent megkeresni és megfogni a halat. Szeretem a rakós botos horgászatot, a legtöbb esetben mindig így horgászom. Az U 15-ös kategóriában 10 méter lehet a bot hossza. Gyakran jövünk Apagyra horgászni, hiszen az itteni egyesületnél vagyunk tagok, s az engedélyünk is ide szól – tette még hozzá Roland.

MML
hirdetés